Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Kayserispor, şampiyonluk yarışındaki Sivasspor’u 2-0 mağlup etti

Kayserispor’dan lige tutunma adına önemli galibiyet

SPOR SERVİSİ

Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Kayserispor, zorlu rakibi Sivasspor’u deplasmanda 2-0 yenerek, lige tutunmak adına önemli bir galibiyet aldı. Rakibine iç sahada kaybeden Sivasspor ise, liderlik yolunda büyük bir yara almış oldu.

Kayserispor’un ilk golünü 45. Dakikada Hasan Hüseyin Acar atarken, ikinci golünü ise penaltıdan Bernard Mensah kaydetti.

Aldığı bu puanla ligin 16. Sırasındaki Kaysrispor, 28 puana yükselerek 15 sıradaki Yeni Malatyaspor’la puanını eşitledi. Sivasspor ise 53 puanda kalarak şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı.

KAYSERİSPOR'U LİGDE TUTACAĞIZ

Maçın ardından konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, "Ben ilk Kayseri’ye geldiğim zaman devre arasında 10 puanımız vardı ve hemen hemen herkes ligden düştüğümüzü söylüyordu bu takımın düştüğünü iddia ediyordu ama benim ekibimdeki oyuncuların hepsi inanılmaz çalışan insanlar. Şu an biz ikinci yarı itibariyle 18 puanımızı aldık. Bu gerçekten etkileyici bir başarı. Biz asla havlu atmıyoruz. Her maçtan sonra bunu söylemiştim ve yine söylüyorum Kayserispor asla havlu atmıyor. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bu galibiyetin tadını çıkartıp bunu unutup Beşiktaş maçına odaklanacağız. Mutluyuz, çalışmaya devam edeceğiz ve Kayserispor’u ligde tutacağız" diye konuştu.

“BAZI ARKADAŞLARIMIZDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mert Hakan Yandaş’ın kaçırdığı penaltının ardından oyunun değiştiğini ifade eden Çalımbay, “Maça gerçekten iyi başladık, kötü başlamadık. Penaltıdan öce direkten dönen bir topumuz vardı, penaltıyı kaçırdık. Onları atabilseydik veya penaltıyı iyi bir şekilde kullanabilseydik bu maç çok daha farklı olabilirdi. İlk yarı beklemediğimiz bir gol yedik. İkinci yarı toparlandık ve bayağı üstün oynadık. Ataklarda geliştirdik. Hem ilk yarı olsun hem de ikinci yarı olsun, maalesef son paslarda istediğimizi yapamadık. Beklemediğimiz bir penaltı oldu, bize penaltı değil gibi geldi. Bütün riskleri göze aldık, pozisyonlar bulduk ama gol atamadık” dedi.

“Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın transfer söylentileri oyuna yansıdı mı?” sorusuna Çalımbay, “İki tane futbolcumuz sürekli şekilde konuşuldu. Ben de konuştum, yöneticilerimiz de konuştu. Maçlarını bitirip öyle gitsinler diye ama ne olursa olsun mutlaka etkileniyorlardır. Hangi gazeteyi açsanız, hangi televizyon programlarına baksanız önce bu ikili nereye gitti, kim aldı, geldi... Kendilerini tam veremeyebilirler veya farklı düşünebilirler. Ama ben ikisini de çok seviyorum. Biz çok başarılı şeyler yaparken onların payları çok büyüktü. Onun için bir şey diyemiyoruz tabi. İnşallah kalan 5 maçta da iyi oynarlar ondan sonra da istekleri yerlere giderler. Ama tabi ki lig devam ederken böyle şeyler ortaya çıktığı zaman maalesef sizin dediğiniz gibi eleştiriler de gelebiliyor. Her şey gelebilir ama yapacak bir şey yok. Dediğim gibi kalan 5 maçta da görev verdiğimiz takdirde onlar da ellerinden geleni yapıp görevlerini tamamlayacaklar” yanıtını verdi.