Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyum, Amedspor Kadın Futbol takımı için tahsis edilen servis aracına el koydu

Kayyum, Amedspor servis aracına el koydu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum Amedspor'un kadın futbolcularına ve altyapısına tahsis edilen servis aracına el koydu. Amedspor'dan yapılan açıklamada servis aracına el konulmasının sporcuları olumsuz etkilediği, takımların liglerde oynanacak maçlara katılmalarını zora soktuğu belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum tarafından Amedspor servis aracına gerekçe gösterilmeden el konuldu.Amedspor Yönetim Kurulu ise belediyenin kararı hakkında yazılı açıklama yaptı. Olay nedeniyle sporcuların moralinin bozulduğu belirtilen açıklamada, “Zaten tek bir otobüsle ve kısıtlı imkanlarla hizmet veren otobüsümüze bu şekilde el konulması hem kabul edilebilir değil hem de belediyelerin sportif faaliyetlere destek verme sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Bölgede kadınlar liglerinde en üst klasmanda mücadele eden Amedspor Kadın Futbol Takımı ve Amedspor Altyapı takımlarının servis aracı sıkıntısı nedeniyle idmanlara gelmekte sıkıntı yaşadığı ve 50 kadın sporcusu bulunan Amedspor Kadın Futbol Takımı ile yine bünyesinde 200 erkek sporcusu olan Amedspor Altyapı takımlarının liglere katılamayacağı vurgulandı.

Yaşana duruma tepki gösteren genç sporcular, “Futbolcuyuz ve hayallerimiz var. Servisimizin geri verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Amedspor tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün saat 13.30 sıralarında uzun bir süredir Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kulübümüze tahsis edilen ve 2016-2017 sezonunu lider bitirip 2017-2018 sezonunda Türkiye Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Kulübümüz Kadın Futbol takımının ve alt yapı takımlarımızın kullanımında olan servis otobüsü yine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden el konularak Belediye araç parkına çekilmiştir.

Bilindiği üzere bölgede kadınlar liglerinde en üst klasmanda mücadele eden Kadın Futbol takımımız ve alt yapı takımlarımızın otobüsüne belediye ekiplerince el konulması hem bizleri üzmüş hem de şehrimizi en iyi şekilde sportif alanda temsil eden kadın sporcularımızı ve alt yapı sporcularımızı moral ve motivasyon olarak sıkıntıya sokmuştur.

Daha önce birçok kereler belediye yetkilileriyle sözlü olarak görüşülmesine rağmen sonuç alınmamıştır. Zaten tek bir otobüsle ve kısıtlı imkanlarla hizmet veren otobüsümüze bu şekilde el konulması hem kabul edilebilir değil hem de belediyelerin sportif faaliyetlere destek verme sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır.

Bu nedenle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapılan bu hatanın sehven yapıldığını umuyor ve otobüsümüzün yeniden kadın futbolcularımızın ve alt yapı takımlarımız olan U14 U15 U16 U17 U19 takımlarımızın kullanımına verilmesini talep ediyoruz.”