Hükümetin HDP’li belediye başkanlarına yönelik baskıları sürüyor. Son olarak İkiköprü beldesine kayyum atanmasıyla görevden alınan HDP’li belediye başkanı sayısı 28’e çıktı. Duruma tepki gösteren Belediye Eşbaşkanı Taş, “Seçilmişler olarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi

Kayyum atanan HDP'li Belediye sayısı 28'e yükseldi: Mücadeleye devam edeceğiz

Onur Cem Doğan

Van’ın Özalp, Başkale, Muradiye ilçelerinin ardından Batman Beşiri’nin İkiköprü beldesine de kayyum atandı. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3’ü büyükşehir olmak üzere kayyum atanan toplam belediye sayısı 28 oldu. Dün sabah görevden alınan İkiköprü Belediyesi’nin eş başkanı Hatice Taş’ın belediye binasına girişi engellenirken kayyum olarak atanan Kaymakam Sinan Aşcı, zırhlı araçlar eşliğinde belediyeye geldi.

Türkiye’nin ayıbıdır

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş, “Sabah 07.30 sularında belediyeye girdiler. Jandarma barikatı kurularak belediyeye girmemiz engellendi. Batman Emniyet Müdürü, Batman Valisi, Beşirli Kaymakamı burada, belediyede. Belediye binasında aramalar yapıldı. Bütün bunlar iktidarın HDP üzerindeki politikalarıdır. Halkın iradesi, seçilmişler olarak mücadeleye devam edeceğiz. Atanmış belediye başkanlarının olduğu belediyelere halk giremiyorsa bu Türkiye’nin ayıbıdır” ifadesini kullandı.

Halkın iradesine darbe

Elle tutulur hiçbir gerekçe olmamasına rağmen halkın iradesi darbeyle gasp edildiğini belirten Van Başkale Eş Belediye Başkanı Şengül Polat ise şöyle konuştu: “Cuma günü sabah saatlerinde eş başkan Erkan Acar gözaltına alındı. Van Emniyeti’ne götürüldü. Saat 15.00 itibariyle belediyeye müfettişler gönderildi ve arama gerçekleştirildi. Dün de kayyum atandı. Bu halkın iradesinin kabul edilmemesidir. Eğer suç teşkil eden bir durum varsa önceden mazbatası verilmemeliydi ya da sandığa götürülmemeliydi. Sandık da, halkın iradesi de hiçleştiriliyor. Elle tutulur bir gerekçe olmamasına rağmen halkın iradesiyle seçtiği, iradesini gösterdiği belediyeler, tek tek gasp ediliyor. Diğer belediyelerde de olduğu gibi mahkeme sonuçlanmadan, suçu tespit edilmeden ilçe kaymakamı belediyeye kayyum olarak atandı. Bu açık bir şekilde siyasi darbedir.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.