Kayyum geldi çalışma durdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından Dargeçit’e bağlı Xelîla mahallesinde alt yapı ve yol çalışması durduruldu. Mahalle halkı, evlerine gitmek için moloz ve kayaları aşmak zorunda bırakılıyor.

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı yaklaşık 6 bin nüfusu bulunan Xelîla (Kılavuz) kırsal mahallesinde Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Temmuz ayının sonunda başlatılan yol ve alt yapı çalışmaları kayyum atandığı 19 Ağustos’tan sonra durduruldu. İşçiler ve iş makinelerin çekildiği bölgede moloz yığınları ve kayalar kaldı. Mahalle halkı, evlerine gitmek için moloz yığınları ve kayaları aşmak zorunda kalıyor. Çalışmanın yarım bırakılması üzerine lağım suları etrafa döküldü. Kötü kokuya maruz kalan mahalle halkı, durdurulan çalışmanın bir an önce başlatılmasını istiyor.

‘BİZE HAKSIZLIK YAPTILAR’

Duruma tepki gösteren mahallelilerden Leyla Akkurt, “Perişan olduk. Çocuklarımız bu kayalıklardan düşmekten her yerleri yara bere oldu” dedi. Her yerin lağım koktuğunu ve sokakların artık kullanılamaz hale geldiğini belirten Akkurt, “Ne arabalar girebiliyor ne de insanlar. Bize haksızlık yapıyorlar. Yolumuzu yapmalarını istiyoruz” diye konuştu. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmadan önce çalışmanın hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getiren Akkurt, “Ahmet Başkan burayı yapacakken kayyum yollarımızı yarıda bırakıp gitti. Böyle bırakılmasındansa eski hali daha iyiydi” diye konuştu.

Yolun kapalı olmasından kaynaklı anayolu kullandıklarını anlatan Akkurt, hafta içinde oğlunun okula giderken trafik kazasından kıl payı kurtulduğunu söyledi. Akkurt, “Kazada çocuğuma zarar gelse kim hesap verecek” diye konuştu.

MA