Kayyum iki ilçe belediyesine tahsis edilen cenaze aracını geri aldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, daha önce Mazıdağı ve Derik Belediyeleri'ne tahsis edilen cenaze aracı ve kimi iş makinelerini geri aldı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne 31 Mart seçimlerinde göreve gelen yönetim, aralarında cenaze aracı, bir silindir ve kepçenin de bulunduğu kimi iş makinelerini Mazıdağı ve Derik Belediyeleri'ne tahsis etti. Ayrıca, yurttaşların ulaşım ihtiyacının karşılanması için Mardin-Kızıltepe-Derik-Mazıdağı hattında otobüs seferi başlattı.

Belediyeye yeniden kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman ise tahsis edilen cenaze aracı ve iş makinelerini geri aldı. Kayyum yönetimi, günde üç sefer düzenleyen otobüsleri de farklı bir hatta verdi.

'KAYYUM ATAMALARI İLE BİRLİKTE HİZMETLER AKSIYOR'

Konuyla ilgili konuşan Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez, söz konusu durumun halkı mağdur ettiğine dikkat çekti. İmkanlarından kaynaklı kimi hizmetlerinin bir süredir aksadığını aktaran Eşbaşkan Esmez, “Ancak en kısa zamanda halkımızın taleplerine cevap olmaya çalışacağız. Kendi imkanlarımızı daha verimli kullanmaya çalışacağız. Halkımızdan temennimiz bu durum karşında bizi olumlu bir şekilde karşılamasıdır. Malum kayyum atamaları ile birlikte hizmetler aksamıştır. Halkımız ile birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.