Kayyum Lice’yi satıyor!
Muhammed Evlice

Haber Merkezi

Lice Belediyesi’nin görevden alınan HDP’li eşbaşkanı Tarık Mercan, kayyumun belediyeye ait arsa ve işyerlerini sattığını, tüm ihalelerin Elazığlı firmalara verdiğini ve Ankara’dan getirdiği kişiyi de usulsüz bir şekilde belediye başkan yardımcılığına getirdiğini iddia etti.

Diyarbakır’ın Lice Belediyesi’nde Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) seçilen eşbaşkanlar Rezan Zuğurli, Şubat 2017 tarihinde görevden alınarak yerine Kaymakam Sinan Başak kayyum olarak atandı. Tayini çıkan Başak’ın yerine 2018 Mayıs’ında mevcut Kaymakam Abdulkadir Çelik, göreve getirildi. Çelik, 31 Mart 2019’daki seçime kadar kayyum olarak görevini yürüttü. DBP’li eşbaşkanlar döneminde kasasında 7 milyon 536 bin 517, 36 lira ve sıfır borcu bulunan belediye, borç batağına sürüklendi. Seçimde yüzde 78’lik oy alan ve 15 Nisan’da belediyeyi devralan HDP’li eşbaşkanlar Tarık Mercan ve Ruken Yılmaz, 3 milyon 586 bin 824,10 liralık borcu ilçe halkına duyurdu. Mercan ve Yılmaz da, 3 Mart 2020'de görevden alınıp yerine kayyum atandı.

Mercan, Lice’ye atanan kayyumların icraatlarını paylaştı. MA'da yer alan habere göre; Lice Belediyesi’ne 10 Şubat 2017 yılında atanan ilk kayyumın 2 yıl içerisinde kasada yer alan 8 milyon TL’lik parayı bitirdiğini, daha sonra belediyeyi 4 milyon TL oranında borçlandırdığını aktaran Mercan, yeni kayyumın ise belediyeye ait ne varsa sattığını söyledi.

‘DÜKKÂNLARI SATTI’

Kentte 2021 yılının Ağustos ayında Lice Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ve hâlâ görevinin başında olan Muhammed Evlice'nin belediyeye ait arsa ve dükkânlarını sattığını söyleyen Mercan, “Kayyum geçtiğimiz gün belediyeye ait 50 dükkandan bir tanesini sattı. Diğer dükkanları da satacak ama alıcı bulamıyor. Satılan dükkanların piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olmasına rağmen kayyum, dükkanı 750 bin TL’ye, yani değerinin altında bir fiyatta sattı. Bu da gösteriyor ki kafalarına göre dükkânları satıyorlar” diye konuştu.

Mercan, Lice Belediyesi kayyumı Muhammed Evlice’nin göreve geldiği ilk dönemlerde Ankara’da itfaiye personeli olarak çalışan Elazığlı Abdulkadir Sarıbay’ı usulsüz bir şekilde belediye başkan yardımcılığına getirdiğini söyledi. Belediyenin tüm ihaleleri Elazığlı firma sahiplerine verdiğini kaydeden Mercan, "Bu kişi hem belediye başkan yardımcılığı maaşı alıyor, hem de belediye şirketinde yöneticilik maaşı alıyor" dedi.

'3 AYRI MAAŞ ALIYOR’

Mercan, Lice kayyumı Muhammed Evlice’nin hem kaymakamlık, hem belediye kayyumlığı hem de belediyede şirket müdürlüğü maaşlarını aldığını söyledi.Mercan, ayrıca Lice Belediyesi’nde kepçe şoförü, operatör gibi görevlerde bulunan 3 personelin narkotik gibi operasyonlara götürülmeye zorlandığını, söz konusu personellerin bu durumu kabul etmediği için belediyedeki görevlerinden alındığını belirtti.

"Lice Belediyesine bağlı ne kadar dükkân, arazi varsa Lice halkınındır" diyen Mercan, “Bunlar paraları bittiği için AKP mantığıyla Lice Belediyesi'ne ait ne varsa satmak istiyorlar. Belediyeye ait olanları kendi yandaşlarına değerlerinin çok altında fiyatlarla satarak para yediriyorlar. Yine Belediyeyi borçlandırarak, borcu bir sonraki seçimde kazanacağını bildikleri HDP’ye bırakmak istiyorlar ve böylece bizim elimize geçecek olan belediyeyi çalıştırmamayı hedefliyorlar” dedi.