‘Kayyum nöbeti’ devam etti


Haber Merkezi

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Geçen hafta okulda yürüyüş ve çeşitli protestolar gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük önündeki nöbetlerini sürdürdü.

Burada çadır kuran öğrenciler, 12.00-18.00 saatleri arasında değişmeli olarak nöbet tuttu. Öğrenciler ayrıca gün içinde çeşitli yürüyüşler, ‘rektörlüğün helvasını kavurma’, ‘kayyum chanting’, yoga ve meditasyon gibi etkinlikler de düzenledi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de her gün saat 12.00’de ‘Kayyumluk’ binasına sırtlarını dönerek, iktidarın, üniversitenin teamüllerine ve demokratik geleneklerine aykırı şekilde yaptığı rektör atamasına tepkilerini gösteriyor. Akademisyenler bugün de cüppeleriyle rektörlük önünde buluşarak eylemlerini gerçekleştirdi.

Dayanışma sürüyor

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için destek eylemi de dün devam etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencilerinin gerçekleştirdiği dayanışma ve destek eyleminde “Bizler kayyum rektör atamalarına, akademiyi iktidarın ve sermayenin keyfine terk eden bütün yaklaşımlara karşı çıkıyoruz. Üniversitelerde demokratik süreçler işletilinceye, kayyumlar gidinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

MSGSÜ öğrencileri taleplerini ise şöyle sıraladı:

1- Bütün atanmış rektörler derhal istifa etsin.

2- Üniversitelerde özerk ve özgür düşünce ortamı sağlansın.

3- Polis şiddetine, hukuksuz gözaltılara, gözaltında taciz ve cinsel şiddete son verilsin.