Kayyum olarak atanan Recep Ergül, MESAM'dan atıldı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Orhan Gencebay'ın Arif Sağ'ı ve yönetiminde bulunduğu Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ni (MESAM) hedef alan açıklamaları sonrasında kuruma Kültür Bakanlığı tarafından atanan kayyumun içinde bulunan Recep Ergül, yönetim kurulundan atıldı.

Kültür Bakanlığı tarafından Arif Sağ başkanlığındaki seçilmiş MESAM yönetimin yerine geçici olarak atanan yönetim kurulu üyelerinden Recep Ergül, MESAM Haysiyet Kurulu tarafından üyelikten ihraç edildi.

İhraç işleminin gerekçesinde, 2 defa toplu istifa eyleminde bulunarak yasayla tanınmış bir hakkı iyi niyet karinesi dışında kötüye kullandığı, MESAM çalışanları ile ilgili mobbing niteliğindeki söylemlerde bulunduğu, MESAM Haysiyet Kurulu üyesi Kadir Tapucu’nun yüzüne karşı tehdit, baskı ve veya mobing olarak nitelendirilebilecek söylemleri ve anılan eylemleri ile MESAM’ın çalışmasını ve amaçlarını gerçekleştirmesini engelleyici fiillerde bulunduğu ile ilgili tespitlere yer verildi.

Daha önce de Arif Sağ başkanlığındaki seçilmiş yönetim kurulunun çalışmasını engellemek amacı ile toplu olarak yapılan başka istifaları da organize ettiği iddiaları ile gündeme gelen Recep Ergül’ün Haysiyet Kurulu’nun kararını yargıya taşıması bekleniyor.