Kayyum ile yönetilen Urla Belediyesi, Kalabak Mahallesi’nde palmiye ağaçlarını sökmesi tepkilere neden oldu. Kayyum yaptığı açıklamada, “Sahili çevreleyen duvarları yıkabilmek için iş makinasının oraya girişine mani olan 3 adet palmiye ağacının yer değiştirilmesinden ibarettir” diyerek kendini savundu.

Kayyum palmiye ağaçlarını söktü!

BirGün EGE

İzmir Urla’da kayyum ile yönetilen belediyenin yaptığı çalışma tepkilere neden oldu. Belediye tarafından Kalabak sahilinde kaçak yapı yıkımı için gidilen alanda palmiye ağaçları, iş makineleriyle söküldü. Deniz kenarında bulunan ağaçların sökümüne bölgede yaşayan yurttaşlar tepki gösterdi.

Sosyal medyada tepkilerin büyümesi sonrası belediye açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, “Urla Belediyesi yönetim anlayışında ağaç katliamı diye bir şey asla söz konusu olamaz. Tam tersine ilçemizde yeşil alanların arttırılması için birçok proje yürütülüyor. Burada halka ait sahili işgal eden bir işletmenin söz konusu işgallerinin kaldırılması çalışması yapılmaktadır. Sahili çevreleyen duvarları yıkabilmek için iş makinasının oraya girişine mani olan 3 adet palmiye ağacının yer değiştirilmesinden ibarettir” denildi.