Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, 4 haftanın ardından Rektör Yardımcısı ve Danışmanını belirledi.

Kayyum rektör Melih Bulu, yardımcısını ve danışmanını belirledi

Protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Melih Bulu'nun yardımcılığını yapacak isim belli oldu. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun bu görevi üstleneceği öğrenildi.

Bulu'nun bugüne kadar üniversite içinden rektör yardımcısı bulamadığı belirtiliyordu. Bulu tarafından bugün üniversite birimlerine gönderilen "Rektör Yardımcısı ve Danışmanı" konulu yazıda şu ifadeler kullanıldı:

2547 Sayılı Kanunun 13. Maddesi uyarınca Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Gürkan S. Kumbaroğlu atanmıştır. Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören ise Rektör Danışmanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir. Bilgi ve gereğini saygılarımla rica ederim.

Uluslararası Ticaret Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aygören'in de Rektör Danışmanı olarak görevlendirildiği bildirildi. Aygören, aynı zamanda Deva Partisi kurucu üyesi.

kayyum-rektor-melih-bulu-yardimcisini-ve-danismanini-belirledi-836583-1.

BABACAN: ÜNİVERSİTELERDE SEÇİMİ ESAS ALIN

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur." dedi.

DEVA PARTİSİ: PARTİ ÜYEMİZİN DANIŞMAN ATANMASINI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİK

Halk TV'den Can Coşkun'a konuşan Deva Partisi kaynakları; parti üyesi Dr.Oğuzhan Aygören'in Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör danışmanı atanacağına dair bir DEVA Genel Merkezi'nin ön bilgisinin bulunmadığını ve haberi sosyal medyadan öğrendiklerini belirtti.

Deva kaynaklarına göre; bu haber yapılan atama ile öğrenildi. Konu parti organlarında değerlendirilecek.

İDRİS ŞAHİN: GÖREVİ KABUL EDERSE PARTİMİZLE YOLLARI AYRILACAK

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Deva Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin tarafından yapılan ilk açıklamada, "Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" dedi.

Şahin, Dr. Aygören'in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini belirterek, "Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir" şeklinde konuştu.

Dr. Aygören'in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan Şahin, "Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" ifadelerini kullandı.

"BOĞAZİÇİ'Nİ TEMSİL EDEN KİŞİLER ZATEN KATEGORİK OLARAK BULU'YU REDDEDİYOR"

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Esra Mungan, geçen gün yaptığı açıklamada Bulu'yla çalışabilecek akademisyenlerin bile kendilerini geri çektiğini belirtmiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

Melih Bulu, önden 400-500 Boğaziçili akademisyen arasından birlikte çalışacağı birkaç kişiyi tespit etmiştir. Şaşırtıcı olan bütün üniversitede bir ihtimal bu kişi ile çalışacak kişiler bile kendilerini geri çekti. Bu olup bitenler kabul edilemez ve senato ilkeleri çok güçlü dile getirilince rektör yardımcısı olabilecek kişiler de çekindi. Boğaziçi'ni temsil eden kişiler zaten kategorik olarak Bulu'yu reddediyor.