'Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi' yöneticileri Zeynep Ünal ve Elif Ergezen, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Mehmet Naci İnci tarafından görevlerine son verildiğini bugün itibarıyla da kampüse girişlerinin engellendiğini açıkladı.

Kayyum rektör Naci İnci, Mithat Alam Film Merkezi yöneticilerinin görevlerine son verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan, akademisyenlerin derslerine son vermesi ve öğrencilere uyguladığı baskılarla gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, bu hafta başında 'Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi' yöneticilerinden Zeynep Ünal ve Elif Ergezen'in görevine son verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ünal, görevliler tarafından kampüse girişlerinin de engellendiğini söyledi.

Ünal, paylaşımında "Mithat Alam Film Merkezindeki görevlerimize son verildiğine dair Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Naci İnci imzalı tebligat bu hafta başında elimize ulaştı. Bugün itibariyle de kampüse girişimiz engelleniyor. Zeynep Ünal & Elif Ergezen" ifadelerine yer verdi.

Yönetmen Tufan Taştan ise İnci tarafından verilen karara "Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’ni yıllardır büyük emeklerle yöneten Zeynep Ünal ve Elif Ergezen’in görevlerine rektör Naci İnci tarafından son verildi! Türkiye Sineması’na değerli katkılar veren MAFM’nin ve dostlarımızın yanındayız! Kabul etmiyoruz!" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten'in yerine kendisini vekaleten atayan Naci İnci, Türkiye'nin tek İstanbul Matematik Bilimleri Merkezi’ni (IMBM) kapatarak akademisyenlerin içeri girmesini engellemesiyle, akademisyenleri görevden almasıyla ve öğrencilere uyguladığı baskılarla biliniyor.