Van’ın Çatak Belediyesi’ne atanan kayyum, Elçi’nin isminin verildiği parkın adını değiştirdi. Diyarbakır Barosu karara tepki gösterdi

Kayyum, Tahir Elçi Parkı’nın adını değiştirdi

Van’ın Çatak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi’nin isminin verildiği parkın adını değiştirdi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından Adnan Menderes Mahallesi’nde yapılan ve “Westaniya Parezer Tahir Elçi” isminin meclis kararıyla verildiği parkın adı, 2016 yılında ilçede yaşamını yitiren korucu Ali Oğün’ün adının verildiği “Şehit GK Ali Ogün Parkı” olarak değiştirildi. Parkın tabelası ise Nisan ayı içinde değiştirildi.

Akgül, göreve başlar başlamaz ilçe merkezinden geçen ve DBP’li yönetim tarafından gökkuşağı renklerine boyanan Çatak çayının etrafındaki korkulukları kırmızı beyaz renge boyatmıştı.

Barodan tepki: Failleri bulun
Diyarbakır Barosu ise bu karara tepki göstererek yapılması gerekenin Tahir Elçi’nin adının kaldırılması değil, katledilmesinin aydınlatılması olduğunu vurguladı. Baro’nun resmi Twitter adresinden İçişleri Bakanlığı’na yapılan açık çağrıda, “Av. Tahir Elçi; hukuka, insan haklarına ve tarihi/kültürel değerlere çok önemli katkılar sunmuş bir hukukçu ve entelektüeldi. Tam da bu sebeplerle Av. Tahir Elçi’nin ismi birçok şehirde sokaklara, caddelere, parklara ve başkaca mekanlara verilmiştir. Diyarbakır Barosu, ebedi başkanı Av. Tahir Elçi’nin şahsında bu değerlere yapılan saldırı kabul edilemez İçişleri Bakanlığı’nı bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet etmektedir. Tüm kamu otoriteleri ve İçişleri Bakanlığı’nın Av. Tahir Elçi ile ilgili öncelikli görevi Tahir Elçi’yi katleden faillerin bir an önce ortaya çıkartılmasıdır, Tahir Elçi’yi belleklerden silmeye çalışmak değildir” denildi.