Kayyum yönetiminden geri adım
Fotoğraf: 1k.

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum yönetimi, geçtiğimiz günlerde 277 kadın öğrenciyi Kandilli yurdundan çıkararak, yurdun tamamının erkek öğrencilere ayrılacağını duyurdu.

Barınamıyoruz Hareketi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yurtta konaklama hakları ellerinden alınan 277 kadın öğrencinin tekrar yurtlarda kalabileceğine dair açıklama yapıldığı aktarıldı. Açıklamada "Değerli öğrencilerimiz, üniversitemizin yurtlarında yapılan kapasite artırımı ve KYK tarafından sağlanan kontenjan gerekli ihtiyacı karşıladığından Kandilli yurtlarında yapılan değişikliğe gerek kalmamıştır. Kandilli yurdumuz ilk planlamada olduğu gibi yine yarısı erkek yurdu diğer yarısı kız yurdu olarak kullanılacaktır" denildi.

ÖĞRENCİLER AÇIKTA KALDI

Boğaziçi Üniversitesi’nin 6 Eylül’de duyurduğu yurt yerleştirme sonuçlarıyla okula bu sene kayıt yaptıran 900 öğrencinin açıkta kaldığı anlaşılmıştı. Kayyum yönetimi daha sonra yaptığı açıklamada, Kandilli Yurdu’nun yalnızca erkeklere tahsis edileceğini, ilk yerleştirmede hak kazanan 277 kadın öğrencinin KYK yurtlarına aktarılacağını söyledi fakat KYK yetkilileri üniversiteyi yalanladı. Üniversitenin barınamayan öğrencileri yönlendirdiği vakıfların Ensar ve TÜRGEV yurtlarını tavsiye etmesi sosyal medyada tepki topladı.

***

KABUL ETMİYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 Ocak 2021’de Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu’nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 621’inci gününde Boğaziçili akademisyenler bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve Bulu’nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci’yi protesto ettiler. Yayımlanan bilgi notunda, "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" denildi.