Kayyuma görev üstüne görev
Abdullah Çiftçi. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

Sur Kaymakamı, Sur Belediyesi kayyumu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Genel Sekreteri ve Vali Yardımcılığı vekili olarak 4 maaş alan Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcılığı'na atandı. Çiftçi’nin, DBB’yi kayyum Ali İhsan Su yerine “gölge kayyum” olarak yöneteceği belirtiliyor.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan belediyelere atanan 12 kayyumun da aralarında olduğu 329 kaymakam ile 11 ilin emniyet müdürünün görev yerleri değiştirildi. Görevi değiştirilenler arasında yer alan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Valisi Yardımcılığına getirildi.

KENTE KAYYUM OLARAK GELDİ

Sur Belediyesi’ne 11 Eylül 2016 tarihinde kayyum olarak atanan ve 24 Haziran 2018'de AKP'den milletvekili adayı olması sonrası Sur Kaymakamı Bilal Özkan'ın yerine atanan Çiftçi, aynı zamanda belediyeye kayyum olarak da atandı. MA'da yer alan habere göre; Dicle Üniversitesi sınırları içinde yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait 14 arsayı satışa çıkarmakla gündeme gelen Çiftçi, tarım arazisi niteliğine sahip parselleri imara açarak 44 milyon 123 bin TL teklifle ihaleye açmıştı. İhale sivil toplum örgütlerinin girişimi sonucu iptal edildi.

GİDERAYAK HARCAMALAR

HDP'nin 31 Mart 2019 seçimlerinde yeniden yönetimine gelmesiyle Çiftçi’nin Sur Belediyesi’ni 152 milyon TL borçlandırdığı ortaya çıkmıştı.

Müftülük, Kur'an Kursları, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne binlerce TL bağış yapan kayyumın, 17 Ağustos 2018’de Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na 76 bin 700 lira tutarında bayrak diktirdi.

Sur'daki 9 milyon TL'lik parke taşı işini yapmadıkları için haklarında HDP yönetimi tarafından yolsuzluk soruşturması başlatılan kişiler ise çeşitli müdürlüklerde işe aldı.

Diyarbakır'da Hizbullah bağlantılı Alimler ve Medreseler Birliği tarafından “Şeyh Ahmed Şorşibi Külliyesi” adıyla Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesi'nde 12 Temmuz'da açılan medresenin yolunun asfaltını da Çiftçi yaptırdı.

DÖRT AYRI MAAŞ

Sur Kaymakamlığı ve Sur Belediyesi kayyumu olan Çiftçi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 3’üncü kayyum olarak atanan Ali İhsan Su tarafından belediyenin Genel Sekreterlik görevine getirildi. DBB’deki işleri daha çok kayyum Çiftçi yürütürken, aynı zamanda Çiftçi, kayyum Su döneminde Vali Yardımcılığı vekili olarak da görevlendirildi. Dört ayrı maaş alan Çiftçi, kararnameyle Diyarbakır Vali Yardımcılığına getirildi.

Çiftçi’nin Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevinden çok Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde “Genel Sekreter” olarak belediyeyi kayyum Su yerine “gölge kayyum” olarak yöneteceği belirtiliyor.