Gülen’in sağ kolu olarak nitelendirilen Kaya’nın Ankara’da kurduğu şirketin kayyum heyeti değişti. Şirketin kayyum heyetinde İlim Yayma Yöneticisi Nurdoğan ve AKP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Sarıoğlu yer aldı.

Kayyumluk bir AKP’li mesleği

Mustafa BİLDİRCİN

Zaman Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya ile bu yılın başında Ankara’da, “FETÖ üyeliğinden” yakalanan Emin Erener’in ortağı olduğu İmaj İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin kayyum heyeti değişti. FETÖ şirketlerine yönelik, “AKP’lilere ekmek kapısı oldu” eleştirilerinin haklılığını ortaya koyan yeni kayyum heyetinde, İlim Yayma Cemiyeti yöneticisi Nurullah Nurdoğan ile AKP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Emin Sarıoğlu yer aldı.

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve “Fethullah Gülen’in sağ kolu, kara kutusu” olarak nitelendirilen Kaya’nın kurucusu olduğu şirkete Kasım 2016’da kayyum atandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “ücretsiz dağıtılacak ders kitaplarının basımı” için düzenlediği ihaleler ile 2013 ve 2014 yıllarında kasasına 35,2 milyon TL koyduğu öğrenilen şirketin kayyum heyetinden oluşan yönetimine dikkat çeken isimler yerleştirildi.

AKP’LİLERE EKMEK KAPISI

Kasım 2016’da, Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen şirketin kayyumlardan oluşan yönetim kurulu geçen ay değiştirildi. Yedi kişilik heyette yer alan bazı isimler, “Kapatılan FETÖ şirketleri AKP’lilere ekmek kapısı oldu” eleştirilerinin haklılığını ortaya koydu.
Darbe girişiminin ardından kapatılan Boydak Holding’in kayyum heyetinde de görev alan Muhammed Emin Sarıoğlu, İmaj İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin yönetimine de ismini yazdırdı. Sarıoğlu, bir dönem Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yaptığı AKP çatısı altında Üsküdar’da, İlçe Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

HİZMET EHLİ

Şirketin kayyum heyetinde yer alan ve iktidarla yakın ilişkisi bulunan bir diğer isim ise Nurullah Nurdoğan oldu. 12 Haziran 2011’de gerçekleştirilen seçimlerde, “Hamurunu milletin yoğurduğu AK Parti’nin hizmet ehli olmak için adayım” diyerek AKP’den milletvekili adaylığını duyuran Nurdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı olarak görev yapıyor.

2017 yılında, “MHP’den AKP’ye gelin gidiyor” haberleriyle evliliği duyurulan Bilge Öztürk Kaynak da İmaj’ın kayyum heyetine girdi. 65’inci dönem Başbakan Yardımcısı ve AKP eski milletvekili Veysi Kaynak’ın oğlu ile 2017 yılında evlenen Avukat Bilge Öztürk Kaynak’ın heyetteki görev süresi Temmuz 2023’de doluyor.

***

Heyetler AKP’lilerle doldu

TMSF’nin el koyduğu şirketlerin yönetiminde yer alan AKP’ye yakın isimlerden bazıları ve görev yaptıkları şirketler ise şöyle:

♦ Fatih Sultan Mehmet Yıldırım: Bağcılar Belediyesi’nde Müfettiş Yardımcılığı görevi ile mesleğe başlayan Yıldırım, daha sonra AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nde çeşitli görevler üstlendi. TMSF’de 14 Şubat 2018 tarihinde İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanı olarak göreve getirilen Yıldırım, el konulan Dumankaya İnşaat’ın kayyum heyetinde yer alıyor.

♦ Habil Yazıcı: 2019 yılında AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapan Yazıcı, Aydınlı Hazır Giyim Şirketi’nde yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

♦ Yusuf İzzet Ayhan: AKP Denizli teşkilatında il başkan yardımcılığı yapan Ayhan, TMSF’ye devredilen Aynes Gıda’nın kayyum heyetinde yönetim kurulu üyeliğinde bulunuyor.