Kaz Dağları'ndaki ağaç kesimine karşı yapılan çadırlı konaklamanın sonlandırılmasına karar verildi.

Kaz Dağları'ndaki çadır nöbeti sonlandırılıyor

Maden çalışması nedeniyle Kaz Dağları’ndaki ağaç kesimine karşı başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti”nde, çadırlı konaklamanın sonlandırılması kararlaştırıldı. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyonu’nun kararının ardından Çanakkale Belediyesi eylem alanındaki tuvaletleri kaldırdı, özel bir şirket ile anlaşılarak sağlanan elektrik de kesildi.

T24’ün haberine göre, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı ve Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyonu Üyesi Rebiye Turan Ünüvar, çadırlı kampın eylem alanında yangın riski oluşturması nedeniyle konaklamayı sonlandırdıklarını ancak eylemlerin hem Su ve Vicdan Nöbeti alanında hem de Çanakkale merkezinde devam edeceğini söyledi.

Kararının koordinasyondaki STK ve temsilciler tarafından alındığını aktaran Ünüvar, söz konusu kararın bayramdan iki gün önce alındığını ancak bayram dolayısıyla ziyaretçi sayısının artması ve Fazıl Say’ın kendilerine konser talebi üzerine konaklamayı sona erdirme kararını konser sonrasına ertelediklerini dile getirdi.

Bundan sonra izlenecek yol haritasında ilişkin de bilgi veren Ünüvar, “Çanakkale merkez ve nöbet alanı olmak üzere iki merkez olacak. Çanakkale’den kalkan otobüsler, Türkiye’nin her yerinden gelen insanlara kamuoyundaki duyarlılığı artırmak amacıyla rehberlik edecek; bölgeye götürerek doğa katliamını gösterece” dedi.

BİR GRUP GÖNÜLLÜ KAMPA DEVAM EDECEK

Balaban’daki kamp alanında bulunan bir gönüllü, koordinasyon komitesinin çadırların varlığını “sembolik” olarak sürdürmesine karşı çıkmadığını ancak çadır nöbetinin kitlesel olarak devam etmesini istemediklerini belirtti.

Alanda kalmaya devam edenlerin kendi içinde organize olmaya başladığı, farklı çalışma birimleri kurulduğu belirtilirken, gönüllüler belediyenin sağladığı imkanları geri çekmesiyle birlikte alandaki mevcudiyetin sürdürülebilmesi için STK’lerden ve vatandaşlardan destek isteneceğini söyledi.