Kazakistan, korona virüs ile mücadele kapsamında korona aşısı olmayanların hafta sonları alışveriş merkezlerine ve restoranlara girişini yasakladı.

Kazakistan, aşı olmayan kişilerin AVM ve restoranlara girişini sınırladı

Kazakistan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yeni tedbirler aldı. Ülkede, aşılanmamış kişilerin hafta sonlarında AVM, restoran, ve kafelere girişini yasaklandı. Cumartesi günü yürürlüğe girecek karara göre, hafta sonlarında alışverişe ve restorana telefonuna indirdiği uygulama üzerinden aşı olduğunu göstermesi gerekecek.

Aşı olmayanlar ise PCR test yaptırarak negatif test sonucunu ya da son 3 ay içinde Covid-19 atlattığını ibraz etmesi gerekecek. Öte yandan okulların büyük bir kısmının Mart 2020'den beri kapalı olduğu ülkede gelecek ay okulları yeniden açmayı planlıyor.


İSRAİL’DE AŞILI VE NEGATİF TESTİ GÖSTEREN EBEVEYNLER, OKULLARA GİREBİLECEK

Öte yandan İsrail Eğitim Bakanlığı, koronavirüs kapsamında eğitim yıllığına ilişkin yeni kararlar aldı. Bakanlık Yeşil Aşı Pasaportu veya 24 saat önce yapılan negatif korona testi göstermeleri şartıyla ebeveynlerin okuldaki törenler, toplantılar ve veli-öğretmen konferanslara girmelerine izin verdi.

Okullarda maske zorunluluğu uygulanacakken kapalı yapılarda 50 kişi, açık alanlarda 100 kişi olarak sınırlandırdı.

AA