Beşiktaş'ın Trabzonspor'u konuk ettiği karşılaşmada tempo bir an bile düşmedi. Muhteşem mücadele 2-2 sona ererken oynanan futbol izleyenleri bir hayli mutlu etti

Kazanan: Futbol

Dolmabahçe'de hodri meydan! Bakalım el mi yaman, bey mi yaman... Bir tarafta Beşiktaş, öbür köşede Trabzonspor. Lider Medipol Başakşehir ile Galatasaray'ın berabere kaldığı haftada iki taraf da kazanmayı hedefliyor. Tüm nefesler tutulmuş, Halil Umut Meler'in ilk düdüğü bekleniyor...

Ev sahibi cephesinde pazarın gelişi malum tatsız. Perşembe Malmö'ye yenilerek Avrupa defterini kapatan siyah-beyazlılar, Pepe'nin ayrılık haberiyle sarsılmış durumda. Artık tek cephede mücadele verecek Kartal'da Şenol Güneş, İsveç ekibine karşı gereksiz bir kırmızı kart görerek takımını eksik bırakan Quaresma'yla başlıyor. Portekizli yıldızın bugün çimlerde olması, en azından bu satırların yazarına dokunuyor. Suç ve Ceza, artık kimsenin okumadığı bir klasik değil mi...

Deneyimli hoca genç Güven'i ileriye atmış. Son haftalarda sürekli şans bulanlardan Mustafa Pektemek kulübede, Lens çimlerde başlarken, Ljajic'in performansı oldukça kritik gözüküyor. Olası bir mağlubiyette camiada sesler bayağı yükseleceğe benziyor.

Santra öncesinde "Fırtına" ise istim üzerinde gözüküyor. Sekiz yıl sonra Fenerbahçe'yi deviren bordo-mavililerin İstanbul'dan çıkarabileceği bir galibiyet, kentte kaleme kâğıda sarılıp hesap kitap yapacakların sayısını katlayacak. Sosa'nın şefliğinde Yusuf'la Abdülkadir'in yaptıkları parmak ısırtıyor; Rodallega'nın formu rakibe korku, dosta güven veriyor.

Zirve yolunda kritik mücadelenin ilk dakikaları dengeliydi. İki ekip de birbirini deneyedursun, Adriano'nun büyük hatasından 20'de Sosa yararlanamıyordu. 22'deki duran topta Karius boşa çıkıyor, Nwakaeme direğe takılıyordu.

Oyun dengelendi derken, Trabzon uzatmalarda öndeydi. Quaresma'nın kaptırdığı top ev sahibinin başına çorap örmüştü. 45'te Sosa'nın ortasında Medel bir boy kısa kalınca, meşin yuvarlağı kontrol eden Rodallega, Karius'u çalımlayıp ağları bulmuştu. Vodafone Park buz kesmişti...

İkinci yarının başında Necip'le Quaresma çıkmış, Gökhan'la Caner girmişti. 47'de fark ikiydi. Onazi'nin bulduğu Nwakaeme, yaydan ölçüp biçip enfes vurmuştu. 54'te Caner'in de 'al da at' dediği Ljajic kaçırmış, 57'de Caner'in müthiş ortasında Onazi kendi ağlarını bulmuştu. 64'te sakatlanan Sosa'nın yerine Batuhan oyundaydı. Hemen akabinde de Vida'nın kafasını Uğurcan köşeden iyi çıkarmıştı.

68'de Dorukhan ağları buluyor, VAR ofsayt diyordu. 87'de Caner'in kafasını Uğurcan yine güzel çıkarıyordu. Uzatmalarda yine Caner kafayı vuruyor, top direğe çarpıp auta gidiyordu. 96'da Mustafa Pektemek maç berabere bitti diyordu.

Çimlerde müthiş bir düello geride kaldı. Her iki takımı da ayakta alkışlamak gerekiyor. Beşiktaş açısından perşembeden sonra 2-0'dan dönmek büyük iş. Trabzonspor açısından Ünal Karaman'ın ofansif değişiklikleri tartışılacağa benziyor. Rodallega gibi forvet üç büyüklerde yok ya neyse... Bu futbol iklimden ikisine de helal olsun!