Kazanana kadar direneceğiz

NERGİS ŞEGNEL

Sendikalı oldukları için işten atılan Cargill işçileri, dün direnişlerinin 500’üncü gününde İstanbul Ataşehir’deki Cargill Genel Merkezi önünde eylemdeydi. İşe iade davasını kazandıklarını hatırlatan işçiler, Cargill yönetimine “Mahkeme kararını uygulayın!” diye seslendi. İşçilere çok sayıda sendika, siyasi parti ve yüzlerce yurttaş da destek verdi.

Eylemde konuşan direnişçi işçilerden Yücel Özcan, “Bir direniş hikâyesi olarak başlayıp bugün 500’üncü güne ulaşan Cargill mücadelesi, ilk başladığı günkü kararlılığı ile sürüyor” dedi.

HAKLILIĞIMIZ KANITLANDI

Haksız yere işten atıldıklarını vurgulayan Özcan şu ifadeleri kullandı: “Cargill işçilerinin talepleri haklı taleplerdir ve mücadele gücünü de bu haklı taleplerden almaktadır. Haksız yere işten atılan Cargill işçileri taleplerindeki haklılığını mahkemede kanıtlamıştır. Cargill işçisinin haklı talebi mahkemenin vermiş olduğu işe iade kararını uygulamasıdır. Cargill yönetimi mahkeme kararından sonra Tekgıda-İş Sendikası tarafından en üst düzeyde aranmış ve kendilerine masaya oturma çağrısı iletilmiştir. Cargill yönetimi burada da doğru bir yönetim göstermemiş ve maalesef 15 günlük yasal sürenin son günü yargı kararını istinaf mahkemesine taşımıştır. Bunu yaparak sendikamızın yapıcı tavrına karşı yine olumsuz bir tutum belirlemiş, vazgeçerler umudu ile süreci uzatma yoluna gitmiştir.”

“Cargill yönetimi bilmeli ki işçiler Cargill işçileri yalnız değildir!” diyen Özcan, “Bu mücadele Uluslararası Gıda, Tarım, Turizm Sendikaları Birliği IUF, Tekgıda- İş, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, sendikalar ve sayısız emek dostları ile birlikte zafere yürümektedir ve Cargill işçileri kazanana kadar mücadeleye devam edecektir. Biz Cargill Orhangazi fabrikasında tekrar işbaşı yapmak, emeğimiz ile çalışmak istiyoruz. Çalışan işçilerin Anayasal haklarına saygı duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.