Fenerbahçe, Konyaspor'u 3-2 mağlup etse de Galatasaray'ın kazanmasıyla sezonu ikinci tamamladı

Kazandı ama yetmedi

Ve ligin 34. haftası gelip çatmıştı. Aykut Kocaman, tarihinin en başarılı sezonunu yaşattığı Konyaspor’dan ayrılıp, yeniden Fenerbahçe’nin başına geçtiği sezonun kapanış karşılaşmasında eski takımını konuk ediyordu. Ayrılık ne Aykut Kocaman’a ne de Konyaspor’a yaramamıştı. Konyaspor geçtiğimiz haftaya kadar düşme stresi yaşamış, Aykut Kocaman ise sezon boyu eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Türkiye Kupası’nı da Akhisar’a kaptıran Fenerbahçeli futbolcular son haftaya bir futbol mucizesinin peşinde sahaya çıkmıştı.

Sahaya çift forvetle çıkan ve kanatlara da Alper ve Valbuena gibi en ezber bozan oyuncularını tercih eden Aykut Kocaman, belli ki ihtiyacı olan skoru erkenden elde edip rakiplerinin üzerinde psikolojik baskı kurmayı planlamıştı.

Ancak maçın ilk ciddi pozisyonunu bulan Konyaspor oldu. Henüz 3. dakikada rakibinden sıyrılan Fofana, Volkan ile karşı karşıya kalıyor ancak tecrübeli eldiven gole izin vermiyordu.

İlk 10 dakikanın ardından Fenerbahçe oyunun kontrolünü ele geçirmeyi başlayıp Fernandao ile art arda üç kere gole yaklaşıyor ancak sezon boyunca Serkan Kırıntılı’nın gölgesinde kalan Carlgren adeta kaleciliği ispatlıyordu.

Ancak Fernandao’nun vazgeçmeye niyeti yoktu. Neden Fenerbahçe’nin kendi evinde çift forvet oynaması gerektiğini gösterircesine Mehmet Topal’ın ortasında Soldado topu indiriyor ve Fernandao gol perdesini açıyordu.

Fenerbahçe’nin ikinci golü bulması da fazla gecikmiyor, Şener’in ortasına ters bir kafa vuruşu yapan Selim Ay topu kendi kalesine yolluyordu.

Fenerbahçe’nin bu maça özel dizilişi takımları hücum ederken Fenerbahçelilerin mest etse de, savunmada önemli açıklara sebep oluyordu. Öyle ki Fenerbahçe bu sezon kalesinde en çok pozisyon gördüğü ilk devreyi oynuyor ancak Volkan Demirel’in ekstra performansı Konyaspor’a gol izni vermiyordu.

İkinci yarıya Sergen Yalçın Vedat Bora’nın yerine Deni Miloseviç’i oyuna alarak başladı.

64’te Fernandao’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Soldado gole çeviriyor ve farkı üçe çıkarıyordu.

Bu golün ardından Aykut Kocaman, günün iyilerinden Fernandao’nun yerine Mehmet Ekici’yi oyuna alarak klasik dizilişine geçiyor, bu değişikliğe müteakip İzmir’den gelen gol haberi Fenerbahçe’nin peşinden koştuğu şampiyonluk olasılığını imkansız kılıyordu.

70’de Fofana maçın genel çizgisine yakışır şıklıktaki vuruşuyla farkı ikiye indiriyor, hemen ardından Jahoviç Fenerbahçe’nin ikinciliğini de tehlikeye sokan golü atıyordu.

Maçın son bölümüne girilirken Sergen Yalçın, Ömer Ali Şahiner’in yerine Orkan Çınar’ı ardından da Aykut Kocaman Soldado’nun yerine Janssen’i oyuna alıyordu.

Taraflar kalan dakikalarda buldukları pozisyonları değerlendiremiyor, maçın son bölümlerin de Konyaspor’da Yatabare, Fenerbahçe’de ise Elif Elmas oyuna giriyordu.

Oyunun son bölümünde Konyaspor’un baskı kurmaya başlaması ve Fenerbahçe’nin skoru korumaya yönelik oyun anlayışı hem sezonun özeti hem de neden şampiyon olamadığının cevabıydı aslında. Hem kupada hem de ligde ikinci olan Fenerbahçe için bu ikinciliği anlamlı kılacak tek şey, ön eleme turlarını geçerek Şampiyonlar Ligi’ne katılmak olacaktır.