KazDağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nden Vatan Partisi'ne yanıt

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan'ın Kaz Dağları için yapılan eylemlerin Avrupa finanslı olduğunu iddia ederek, yapılan doğa katliamına destek vermesi üzerine KazDağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, "Vatan Paritisi'ne zorunlu yanıt" başlığıyla bir açıklama yayınladı.

"Kazdağı'nı savunmak, vatanı savunmaktır. Bergama'yı, Uşak'ı, Cerattepe'yi, Munzur'u, Hasankeyf'i savunmak da öyle" sözleriyle başlayan açıklamada, "Çokuluslu şirketlerin, onların işbirlikçilerinin ya da gözünü kar hırsı bürümüş doğa düşmanı yerli sermayenin ülkemizin her yanında yarattığı doğa talanı, yıkımı, ülke kaynaklarının sömürüsüne karşı verdiğimiz mücadeleden onur duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Bu mücadeleyi karalamaya ve gölgelemeye çalışan ve egemen güçlerin maşası olan Vatan Partisi bir kez daha tarihi misyonunu yerine getirmektedir" denilen açıklamanın devamı şöyle:

"Bergama sürecinde yaşam savunucularunu Alman Ajanı olmakla, kadınların kurtuluşu için mücadele eden kadın hakları savunucularını Soros'un kadınları olmakla, eşcinselleri sapkın olmakla, Kazdağı savunuculareını AB Ajanı olmakla suçlayan Vatan Partisi savunduğu ideoloji ve izlediği çizgi ile zaten iktidarın ve sermayenin yanında konumunu almıştır.

Kirazlı Balaban'da can çekişirken son anda yaşam savunucularınca kurtarılan kara keçi başta olmak üzere Balaban'ın kurtları, kuşları, ceylanları, börtü böcekleri, çiçekleri ve 195 bin ağaç, bu katliamı destekleyen Vatan Partisi'ni aslaya affetmeyecektir.

Hiçbir karalama kampanyası bizi yıldıramaz ve mücadelemizden alıkoyamaz"