Balıkesir Kazdağları mevkiinde çıkan orman yangınına havadan müdahale ediliyor. Söndürme çalışmaları sırasında bir işçi dumandan etkilendiği, bir gönüllü ise yangından kaçan bir ayının saldırısıyla yaralandığı için hastaneye kaldırıldı.

Kazdağları'nda orman yangını

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları mevkiisinde orman yangını çıktı. Bölgeye ekipler sevk edildi.

Edremit ilçesinde Kazdağı Milli Parkı’nda Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmındaki Dereağzı mevkisinde saat 09.30 sıralarında orman yangını çıktı. Dağlık alandan yükselen dumanı fark eden mahalleli, itfaiyeye haber verdi. Bunun üzerine bölgeye Edremit ve Balıkesir Orman İşletme müdürlüklerinden çok sayıda arozöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve su tankerleri ile 3 uçak ve 9 yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgeye dozerlerle yol açma çalışması başlatıldı.

Edremit Belediye Başkanı Selam Hasan Arslan, yangına havadan müdahale edildiğini, karadan müdahale edilebilmesi için yol açıldığından bahsetti. Arslan, yangını 1-2 saat içinde kontrol altına almayı umduklarını söyleyerek, "5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz" dedi. Arslan şu an için çok riskli bir durumun görünmediğini dile getirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Edremit ilçesinde Kazdağları Milli Park içindeki ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahalenin başladığını duyurdu.

Yangının son durumu hakkında gazetecilere açıklama yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, karadan müdahalenin de başladığını bildirdi. Vali Şıldak, şunları söyledi:

“Buraya 30 civarında tanker, arazöz ve su ikmal araçlarımızla, yine 140 personelimizle, orman yangın ekibimizle karadan müdahale de başlamış durumda. Kazdağları, ülkemize mal olmuş en değerli orman alanlarımızdan biri. Buradaki müdahalelerle en seri şekilde söndürme faaliyetimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz. Çok sıkı şekilde ve takibi çok iyi bir koordinasyonla sürdürülen bir çalışma yapıldığını ifade edebilirim. Gerek Tarım ve Orman Bakanı’mızla gerekse ilgili birimlerimizle koordinasyonu sürdürüyoruz. Burada belirtmek istediğim husus şudur; yangın bazı basın yayın organlarında 2 ayrı noktada başladığı ifade edildi. Bu gerçeği yansıtmıyor. Yangın şu anda bulunan bölgede tek bir noktada oluştu. Bunun dışında, ilimizde yılbaşından bu yana 2021 yılı içinde toplam 60 orman yangını meydana geldi. Son iki aylık sürede ise temmuz ayından itibaren, yoğun sıcakların başladığı dönemde ise 24 yangınımız oldu. Bunlar başarı ile büyümeden söndürüldü.”

kazdaglari-nda-orman-yangini-913555-1.

İKİ KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Kazdağları Milli Parkı içinde başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı.

Kazdağları’ndaki orman yangınının söndürme çalışmalarında 28 yaşındaki orman gönüllüsü Özkan Kaya, alevlerden kaçan bir ayının saldırısına uğradı. Göğüs bölgesi ve bacağından yaralanan Kaya, Edremit Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Kaya’nın bilincinin açık olduğu ve önlem olarak bu gece hastanede kalacağı öğrenildi.

Bir orman işçisi de dumandan etkilenerek fenalaştı ve Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.