Kedi çetesi liderine tecrit

ABD’de barınakta yaşayan bir kedi, sürekli diğer kedilerin kafeslerini açarak onları serbest bıraktığı için tecrit edildi. Kedinin serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatılırken, merkezin çağrısı üzerine asi kediyi sahiplenmek isteyenler sıraya girdi.

7 yaşında olduğu belirtilen asi kedinin arkadaşlarını özgürleştirme girişimleri Teksas eyaletinin Houston kentindeki ‘Friends For Life Animal Rescue and Adoption Organization’ (Ömür Boyu Arkadaş Hayvan Kurtarma ve Sahiplendirme Organizasyonu) çatısı altında yaşandı.

ABD basınına yansıyan haberlere göre, adını Vladimir Nabokov’un Lolita romanındaki Clare Quilty karakterinden adını alan kedi Quilty’nin başı, sürekli diğer kedilerin kafeslerini açtığı için derde girdi. Merkez çalışanları, Quilty’nin bazen günde birkaç kez kafesleri açtığını, serbest kalan kedileri koridorlardan topladıklarını anlattı.

Bunun üzerine çalışanlar çareyi Quilty’yi tecrite almakta buldu. Ancak Quilty’nin durumunun sosyal medyada duyulması üzerine serbest bırakılması için ‘#FreeQuilty’ etiketiyle bir kampanya başlatıldı.

Kedinin masum olduğunu savunan kullanıcılar‘kapıları açın’ çağrısı yaptı.

‘Quilty-geçirmez’ kedi odası

Sosyal medyadan bir açıklama yapan merkez, “Quilty kendine hâkim olamıyor, utanması da yok. Kedileri odaya salmayı seviyor. Tekrar tekrar. Günde pek çok kez. O lobide kısa bir mola alırken, Quilty-geçirmez kedi odamız oluyor. Oda arkadaşları, lobideki sürgünü sırasında onu özlüyor. Gece vakti yaptıkları kaçamaklardan hoşlanıyorlardı. Öte yandan ekip sabahki kedi kavgalarını özlemiyor. Yani anlaşamadığımız konusunda anlaşalım” ifadelerini kullandı.