Antep’in İslahiye ilçesinde kuluçkaya yatan ördek, kedi yavrularına da annelik yapıyor. İslahiye İlçesi Beyler Mahallesi’nde Fatma Mustafa Güngör çiftine ait hobi bahçesinde yaşayan bir ördek, yeni doğmuş kedi yavrularına kendi yavruları gibi bakıyor. Kuluçkaya yatmış olan ördeğin yanında doğum yapan anne kedi zaman zaman kulübeden çıkıp gezdiğinde, bebek kedilere ördek sahip çıkıyor. Yavru kediler, kimi […]

Kedi ve ördek, yavruları birlikte büyütüyor

Antep’in İslahiye ilçesinde kuluçkaya yatan ördek, kedi yavrularına da annelik yapıyor.

İslahiye İlçesi Beyler Mahallesi’nde Fatma Mustafa Güngör çiftine ait hobi bahçesinde yaşayan bir ördek, yeni doğmuş kedi yavrularına kendi yavruları gibi bakıyor.

Kuluçkaya yatmış olan ördeğin yanında doğum yapan anne kedi zaman zaman kulübeden çıkıp gezdiğinde, bebek kedilere ördek sahip çıkıyor.

Yavru kediler, kimi zaman anneleri olmasına rağmen ördeğin yanına giderek, sevgi gösterisinde bulunuyor.

Kedinin ve ördeğin dostluğunu görünce çok şaşırdıklarını belirten Fatma Güngör, “Bizler her gün burada bu hayvanlarla vakit geçiriyoruz. İlk gördüğümüzde biz de şaşırdık. Normalde ördekler hassas olurlar kuluçka döneminde başka canlı istemezler ama demek ki anne duygusu ağır bastığı için aynı ortamı paylaştılar. Biz çok duygulandık. Ördek yavru kedileri korurken, kedi kuluçkadaki ördeğin yumurtalarına dahi dokunmuyor. Bu aslında biz insanların ders çıkartması gereken görüntüler ama anlayana” diye konuştu.