Avcılar'da 2 bin dairenin bulunduğu Bir İstanbul Evleri isimli sitenin yönetimi, iki çocuğun kedilere su ve mama vermesini 'ortak kullanım ihlali' sayarak biner lira para cezası kesti. Ceza kesilen çocuğun ebeveyni olan ve ismini vermek istemeyen site sakini, "Kedilere mama vermeyi ortak alan ihlali sayıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Kedilere mama verdiği güvenlik kameralarından tespit edilen çocuklara, site yönetimi ceza kesti!
Fotoğraf: DHA

Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nde 2 bin dairenin bulunduğu 'Bir İstanbul Evleri' isimli sitede çocukların kedilere su ve mama vermesi 'ortak kullanım ihlali' sayılarak yönetim tarafından ceza kesildi.

DHA'da yer alan habere göre, yaz aylarında sokak hayvanları için su ve mama bırakan çocukların ailelerine site yönetimi tarafından biner lira para cezası gönderildi.

Yönetim hangi ailelere ceza verileceğini belirlemek için, sosyal tesis önüne su ve mama bırakan çocukları güvenlik kameralarından ifşa etti. Evlerine gönderilen ceza makbuzlarının hukuksuz olduğunu belirten site sakinleri, para cezasını ödemeyeceklerini ifade etti.

'BİR KAP SUYA BİN LİRA CEZA'

Para cezası gönderilen site sakini Ferdi Ünal, 6 yaşındaki oğlunun kediler susuz kalmasın diye, boş kedi kabına su doldurduğunu belirterek "Kamera kayıtlarından tespit edip, ceza kesiliyor. Ben bu cezaya itiraz ediyorum. Site yönetiminin avukatı, bu cezayı ödemek zorundasınız diyor. Ortak alan kullanım ihlalinden dolayı ceza kesmişler. Komşularımız bu cezayı ödemeyin diyor çünkü, site yönetiminin kedileri sevmediği biliniyormuş. Çocuklar kedileri gördüğü zaman tekme atsa daha mı iyi olacak. Bir kap su verdi diye, bunun cezası bin lira olmamalı. Benim çocuğum boş olan kabı dolduruyor. Madem yasak, o kabı oradan kaldırın" diye konuştu.

'KEDİLERE MAMA VERMEYİ ORTAK ALAN İHLALİ SAYIYORLAR'

İsmini vermek istemeyen bir site sakini ise, kızının kedilere mama vermesi nedeniyle bin lira ceza kesildiğini ifade ederek, "Ben de karşı çıktım. Yönetime gidip cezayı ödemeyeceğimi söyledim. Yönetim cezanın aidatlardan alındığını söyledi. Cezayı iptal ettirip, aidatımdan kesilmesini önledim. Kediye mama verildi diye, bin lira ceza kesilemez. Ayrıca bilgilendirme de yapılmadı. Ortak alan ihlali olduğu söyleniyor. Böyle bir sıkıntı var ise kediler neden site içerisinde" diye konuştu.

Site yönetimi ise cezaların ortak alan ihlali nedeniyle kesildiğini ileri sürdü ve kedilerin site sakinlerine saldırdığını iddia etti.

Açıklamada, "Sitemizde daha önce birden fazla kez ortak alanda sahipsizce bırakılan, bakımı üstlenilmeyen hayvanlar için site yönetim kurulu tarafından bu hayvanların barınmaları, korunmaları ve beslenmeleri için çeşitli hizmetler gerçekleştirilmiş. Köpeklerin kedilere saldırarak boğması, oluşan Yemek atıkları, çevre kirliliği, pirelenme, kötü koku ve canlıların sağlıksız beslenmesinin önüne geçmek amacıyla Kedi ve köpeklerin nerede besleneceği belirtilmiş, bu noktaların haricinde besleme yapan kişilerin tespit edilmesi halinde bin TL Ceza kesilmesine ve ileride bu konu ile ilgili alınan kararlarda yönetim kuruluna tam yetki verilmesi kararlaştırılmıştır. Olayda ise; sitemizin havuz girişinde kedi beslenmesi ve bakımı yapılmıştır. Birçok kat sakini bundan dolayı havuzu kullanamamış ve çözüm noktasında yönetimimiz aranmıştır. Ayrıca orada beslenen kedilerin çoğu daha önce birçok kat sakinine saldırmış ve bu yönde de şikâyetler alınmıştır. Ceza kesilen kişi sözlü uyarılmasına rağmen eylemine devam etmiştir. Site yönetimi olarak alınan kararlar gereği biz de bu durumu tespit edip tutanak düzenleyerek eylem nedeniyle para cezası yazılmıştır." denildi.