Kedisine eziyet edenleri şikayet etti, polis "Burası Türkiye" diyerek geri çevirdi

Marmaris'te sevdikleri kediden bekledikleri ilgiyi göremeyen iki kişi hayvanı, kuru dere yatağına attı. Kedisinin kaybolduğunu fark eden esnaf güvenlik kamerasından iki vahşiyi tespit edip, polise şikayette bulununca aldığı yanıt ise, "Burası Türkiye, İngiltere değil; yakalasak bile ceza almazlar" oldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir işyeri önünde sevdikleri kediyle bir süre oynayan iki kişi, hayvanın sinirlenip tepki vermesi üzerine kucaklayarak içinde su bulunmayan dereye attı. Hayvanı bulan sahipleri güvenlik kamerasında olayı görünce şoke oldu. Şikayetçi olmak için polis merkezine gittiklerini söyleyen kedi sahipleri, konuyla ilgilenilmediğini belirterek tepki gösterdi.

DHA'nın haberine göre olay, geçen 1 Temmuz çarşamba günü, Orgeneral Mustafa Muğlalı Caddesi'nde bulunan bir hediyelik eşya dükkanının önünde meydana geldi. Yaklaşık 4 yıldır işletmede çalışanlar tarafından bakılan Suki isimli sokak kedisi, ortadan kaybolunca çalışanlar hayvanı aramaya başladı. Altı günlük aramanın ardından kedi, işletmeye yaklaşık bir kilometre mesafede, derede bulundu. Kedinin dereye nasıl düştüğünü öğrenmek isteyen çalışanlar, dükkanın yanında bulunan bir başka işletmenin güvenlik kameralarını inceledi. Kayıtlarda iki kişi önce kediyle bir süre oynadığını, kedinin sinirlenmesinin ardından hayvanı kucaklayarak dereye fırlattıkları görüldü. Olay karşısında şoke olan hayvanın sahipleri, şikayet için polis merkezine gidip ilgilenilmediğini belirterek tepkilerini dile getirdiler.

ANLAM VEREMEDİ

Kediye bakan işletme çalışanlarından Uğur Sarıgüzmen, "Dört yıldır iş arkadaşlarımla Suki isimli sokak kedisine bakıyoruz. 1 Temmuz'da dükkanı kapatıp sabah geldiğimde Suki'nin ortalarda olmadığını gördüm. Biraz bekledikten sonra arkadaşlara da haber verdim. Kediyi aramaya başladık. Altı gün sonunda derenin içerisinde bir noktada saklanırken kedimizi bulduk. Çok korkmuştu onun için özel bir kafes getirterek içerisine mama koyduk ve ancak kafesle yakalayabildik. Şu an durumu iyi. Kedinin nasıl dereye düştüğünü araştırdık. Dükkanın da altında bulunduğu binanın güvenlik kameralarına ulaştık. Kamera kayıtlarında kimliğini bilmediğimiz iki kişi önce Suki ile oynuyor. Onu seviyorlar. İçlerinden biri onu kucaklamak isteyince kedi kızıyor bundan sonra da olaylar başlıyor. Sonrasında kediyi iyice sinirlendiriyorlar. En sonunda da kucaklayıp dereye atıp koşarak kaçıyorlar. Halen neden yaptıklarını anlayamıyoruz" dedi.

"BURASI TÜRKİYE, İNGİLTERE DEĞİL"

Kamera kayıtlarına ulaştıktan sonra şikayetçi olmak için Marmaris Çarşı Polis Merkezi'ne gittiklerini ancak kendileri ile ilgilenilmediğini öne süren Uğur Sarıgüzmen, "Kamera kayıtlarını kendi bilgisayarımızıdan açarak gösterdik ancak polisler bakmadılar bile. Burasının Türkiye olduğunu, İngiliz iş arkadaşıma hitaben 'hanıma söyleyin burada bu işler böyle yürümez' dediler. Bu kayıtlardan şahısları bulabileceklerini ancak neden birşey yapmadıklarını sorduğumda, şahısların yakalansa bile ceza almayacaklarını söylediler. Neticede polisler ilgilenmediler. Yazıklar olsun demekten başka birşey diyemiyorum" dedi.