CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı faiz indirimi kararı üzerine, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, ‘Ben ekonomistim’ diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Kavcıoğlu’na 'faiz indirimi' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı faiz indirimine tepki gösterdi. "Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!" diyen Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'na seslenerek, "Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!

Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!