Kemal Özdeş fark yaratıyor

2018 -19 sezonunun dördüncü haftası geride kalırken en şık gol İrfan Can Kahveci’den geldi. Haftanın takımı Galatasaray’ı farklı mağlup eden Trabzonspor olurken, galibiyeti getiren oyunun beyni Jose Sosa haftanın oyuncusu oldu. Kasımpaşa mucizesinin yaratıcısı Kemal Özdeş de haftanın teknik direktörü olmayı hak etti.

Haftanın açılış maçı futbolseverlere seyir zevki vermezken, Konyaspor, Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 1-0 yenerek 2. galibiyetini elde etti. Sezona direksiyona Rıza Çalımbay’ı oturtarak başlayan Konyaspor ilk 4 haftalık performansına bakılınca geçen seneki kabusu görmeyecek gibi duruyor. Sezonun açılış maçında farklı görüntü çizen Erol Bulut’un Malatya’sı haftalar ilerledikçe alışkın olduğumuz çizgiye dönüyor. Sıkıcı 90 dakikalarının başrol oyuncusu, ilk dört hafta itibariyle ligin en az gol yiyen iki takımından biri.

Lige Bursaspor galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe, ardından oynadığı üç maçı da kaybederek tarihinin en kötü lig başlangıcına imza attı. Maça iyi başlayan sarı lacivertliler iyi oyunu 90 dakikaya yayamayınca iki kere de öne geçtikleri karşılaşmadan puan alamadılar. Ligin ilk üç haftasında kalesinde gol görmeyen Kayserispor, Ayew ve Slimani’nin kariyerlerinin ilk Süperlig gollerini atmasına engel olamasa da Kadıköy’den üç puan çıkartmayı başardı. Ertuğrul Sağlam mütevazı açıklamalarda bulunsa da Sarı Kırmızılılar ligin başaltı takımlarından biri olacağını şimdiden göstermiş oldular.

Süper Lig’de 7. sezonunu yaşayan Akhisar, bu haftayı da kazanamayınca tarihinin en kötü lig başlangıcına imza atmış oldu. Geçen yıl Türkiye Kupası’nı kazanan, sezona Süper Kupa’yla başlayan oyuncu topluluğu daha fazla ilgiyi hak ediyor. UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil edecek kasabanın her maçta yeni stadyumu doldurması gerekir. Tamer Tuna ile sezona başlayan Sivasspor, iki haftalık mağlubiyet serisine son vermiş oldu. Sivasspor kalecisi Ali Vural Şaşal, Sergio Rochet’i, Akhisar kalecisi Fatih Öztürk ise Milan Lukaç’ı yedek bırakan performansları futbolumuzun yabancı sınırlaması getirerek kurtulacağını düşünenlere milliyetin değil ehliyetin önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Haftanın en itibarlı eşleşmesinde Trabzonspor tarihi bir galibiyete imza atarak son şampiyon Galatasaray’ı 4-0 mağlup etti. Sosa’nın Ünal Karaman’ın gelişiyle yükselen formu dikkat çekiyor. Forvet hattına takviye yapamayan Galatasaray’ı Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde zor günler bekliyor. Mağlubiyetin faturasını Belhanda’ya kesilmiş olsa da Sarı-kırmızılıların tek oyuncunun performansına indirgenemeyecek kadar büyük problemleri var. Galatasaray’ın iki kulvarda da iddiasını ocak ayına kadar korumak için tek dayanağı Fatih Terim. Onun tecrübesi ve dünyaca kabul görmüş futbol şansı sezon ortasına kadar yarışın içinde kalmaya yetecek mi izleyip göreceğiz.

Süper Lig’in gol atamayan ve puan alamayan tek takımı Alanyaspor, Göztepe karşısında ilk golünü ve ilk galibiyetini aldı. Oyun olarak hala istenilen seviyelere çıkamasalar da kazanmaya ihtiyaçları vardı. Deplasman galibiyeti hasreti 11 maça çıkan Göztepe’nin üçüncü bölgedeki verimlilik sorunu devam ediyor. Transfer döneminin son gününde takıma katılan ve son yarım saatte oyuna giren Cameron Jerome bu soruna çare olamazsa zor bir sezon onları bekliyor.

Süper Lig’in yeni takımı BB Erzurumspor, şehrin desteğini arkasına alarak çıktığı maçta Başakşehir’e mağlup olmaktan kurtulamadı ve tek puanla son sıraya geriledi. Milli maç arası en çok onların işine gelecek. Önemli bir deplasman galibiyeti alan Başakşehir milli araya zirvenin hemen gerisinde giriyor.

Ramazan kurtarmaya, Diagne atmaya Kasımpaşa da kazanmaya devam ediyor. Dörtte dört yaparak tarihinin en iyi lig başlangıcını yapan Kasımpaşa milli maç arasına lider olarak giriyor. Ankaragücü maçın başında kazandığı penaltı vuruşunu ya da net gol fırsatlarını gole çevirebilse maçın hikayesi başka türlü yazılabilirdi.

Yokluklar içinde sezona başlayan Antalyaspor her hafta bir mucizeye imza atıyor. Bu hafta evinde Rizespor’u konuk eden Akdeniz temsilcisi son yarım saatini 10 kişi oynamasına rağmen uzatma dakikalarında bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek milli araya moralli girmeyi başardı. Sezonun ilk galibiyeti bir anda avucunun içinden uçup giden Rizespor’da İbrahim Üzülmez ile yolların ayrılacağı söylentileri yayılmaya başladı.

Beşiktaş zorlu Bursa deplasmanında Babel’in vuruşuyla öne geçmesine rağmen, 86’da Sakho’nun golüne engel olamayınca bir puana razı oldu. Yeni transferlerden Loris Karius, kalede yerini alırken Şenol Güneş Adem Ljajic’i oyuna sokmayı tercih etmedi. Samet Aybaba yönetiminde kadro revizyonuna giden Bursaspor’un hazır hale gelmek için zamana ihtiyacı var. Milli ara onlara da yarayacak...