Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Özkiraz'ın, hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlamasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Özkiraz, Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül'ün şikayeti üzerine ifade verdiğini, sonrasında serbest bırakıldığını açıkladı.

Kemal Özkiraz gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Özkiraz’ın gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan aranma kaydının sisteme düştüğü tespit edilmiş, şahıs işlemlerinin devamı için muhafaza altına alınmıştır” denildi.

SERBEST BIRAKILDI

BirGün'e konuşan Özkiraz, Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül'ün şikayeti üzerine Kartal Adliyesi'nde SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) yöntemi ile ifade verdiğini belirtti. Özkiraz, ifadesinin ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

Özkiraz, açıklamasında, "Yenişafak yazarı İbrahim Karagül'ün şikayeti varmış, ifade için gözaltı olmuş. Kartal Adliyesi'nde SEGBİS ile ifadem alındı. Serbest bırakıldım" ifadelerine yer verdi.