İzmir'de rüşvet soruşturması kapsamında aralarında Kemalpaşa Belediyesi personelinin de olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Kemalpaşa Belediyesi'ne operasyon: 2'si müdür 11 kişiye gözaltı

İzmir'de Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca bazı yurttaşlardan rüşvet alındığına dair şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, Kemalpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü, İmar Müdürü ve bu birimlerde görevli memurların da aralarında bulunduğu 6'sı belediye çalışanı 11 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere jandarmaya götürüldü.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, konuyu takip ettiklerini ve belediyeye doğrudan bir operasyon olmadığını söyledi.

Karakayalı’nın açıklamaları şu şekilde:

“Sabah saatlerinde ilçemizde gerçekleştirilen ve içerisinde belediye personellerimizin de bulunduğu gözaltı işlemini başkan yardımcılarımdan öğrendim. Konu ile ilgili henüz detaylı bir bilgiye sahip olmamakla birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Ancak belediyemize doğrudan yapılan bir operasyon söz konusu değildir. Soruşturmanın selameti ile ilgili daha fazla yorum yapmam doğru olmaz. Gelişme olması halinde kamuoyunu doğrudan bilgilendireceğiz.”