Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde Boğaziçi'ne kayyum rektör atanmasına ve tutuklamalara tepki göstermek için yapılmak istenen basın açıklamasına polis biber gazı ve cop ile müdahale etti. Müdahale sırasında fenalık geçiren 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kemalpaşa'da Boğaziçi açıklaması yapan gençlere polis müdahalesi

HABER MERKEZİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak ataması ile büyüyen özerk, laik, bilimsel üniversite mücadelesi Türkiye'nin dört bir yanında sürüyor.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde Boğaziçi'ne kayyum rektör atanmasına ve tutuklamalara tepki göstermek için yapılmak istenen basın açıklamasına polis biber gazı ve cop ile müdahale etti.

Gençler, polis müdahalesine rağmen meydanda basın açıklaması gerçekleştiri.

Gençler, ellerini havaya kaldırarak "Burada anayasal hakkımızı kullanıyoruz, elimizde hiçbir şey yok, silah yok" diye isyan etti. "Aşağı bakmayacağız" yazılı pankart açarak "Bu böyle gitmez, gençlik biat etmez" sloganları atan gençlere Kemalpaşa halkı alkışlarla destek verdi.

Twitter'dan açıklama yapan SOL Parti Artvin il örgütü, "Kemalpaşalı Gençler olarak Artvin Kemalpaşa'da yaptığımız eylemde 3 kişi gözaltına alındı. Arkadaşlarımızı polisten geri aldık. Tek bir arkadaşımızı bile size bırakmayacağız. Üniversitelerimizi, memleketimizi savunmaya devam edeceğiz!" dedi.

Video: Uğur Gümüşkaya