Kemer Country ablukaya alındı: Duvarlar yıkılmaya başlandı
Fotoğraf: Sözcü

Haber Merkezi

Demirören Holding’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Kemer Country’deki arazilerde tepkilere rağmen polis ablukasında inşaat devam ediyor. Kepçeler dün site duvarlarını yıkmaya başladı. Çalışmalara tepki gösteren bölge sakinleri ile polis arasında arbede yaşandı. İnşaat kamyonunun önüne yatan bir bölge sakini yerlerde sürüklendi.

halktv.com.tr’nin haberine göre, tepkilere karşın kepçelerin girdiği ve inşaat çalışmalarının başladığı Demirören Holding’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen arazilerde günlerdir gerginlik sürüyor. Kepçeler yeşil alanlarda kazı çalışmalarını sürdürürken bölge sakinleri de tepki göstermeye devam ediyor.

Söz konusu alana bugün de şirket yetkilileri geldi. Çok sayıda polis bölgeyi ablukaya kaldı. Nöbet başlatan bölge sakinleri ise oturma eylemi yaptı. Bölge sakinleri “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Kepçeler bugün sitenin duvarlarını yıkmaya başladı. Bölge sakinlerinin tepkileri sonrası polisle arbede yaşandı. İnşaat kamyonun önüne yatması üzerine bir bölge sakini polis yaka paça yerlerde sürüklendi.

NE OLMUŞTU?

Demirören Holding, Ziraat Bankası’ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Göktürk Mahallesi Kemer Country’de, üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazilere geçen pazartesi günü kepçeler girmiş, bölge sakinleri de tepki göstermişti. Bölge sakinleri nöbet başlamıştı. İnşaat çalışmalarının sürdüğü arazilerde ruhsat karmaşası yaşandığı ortaya çıkmıştı.