Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyon ihalelerini toplayan AKP’li Meriç, bu kez başka bir şirket aracılığıyla 702 bin TL’lik sözleşme imzaladı.

Kendi aralarında ‘organize’ olmuşlar

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyon ihalelerini kurucusu olduğu GES Ajans aracılığıyla toplayan AKP’li Gökhan Meriç’in, bu kez de kurucusu olduğu bir başka şirket aracılığıyla belediyeden ihale aldığı ortaya çıktı. Belediyenin, “Çocuk Festivali” ihalesini 702 bin TL’ye alan AKP eski il yöneticisi Meriç’in Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihalelerin toplamının 5,2 milyon TL’ye ulaştığı belirlendi.

Türkiye’nin en borçlu belediyesi olan ve 17 yıldır AKP’li başkanlarca yönetilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalı ihalelerine bir yenisi daha eklendi. AKP’li Tahir Büyükakın idaresindeki belediyenin, “Çocuk Festivali” ihalesinin, uzun yıllar AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Gökhan Meriç’e verildiği öğrenildi.

YÖNTEM YİNE PAZARLIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Ağustos’ta, “Çocuk Festivali Hizmeti” başlıklı ihale açtı. Kamu ihalelerini, “Belirli kişilere vermek” amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye iki şirket teklif verdi. Belediyenin 706 bin TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihalenin sözleşmesi 702 bin 500 TL karşılığında Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon Reklam İnşaat Sanayi isimli şirket ile imzalandı.

İHALELERİN GEDİKLİSİ

Şirketin ticari sicil kayıtları, çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Belediyenin 702 bin 500 TL’lik çocuk festivali ihalesini alan şirketin sahibinin, AKP’li Gökhan Meriç olduğu anlaşıldı. Meriç'in daha önce, yine kurucusu olduğu bir başka şirket aracılığıyla belediyeden çok sayıda organizasyon ihalesi aldığı tespit edildi.

kendi-aralarinda-organize-olmuslar-1066820-1.

SERMAYESİ KATLANDI

Meriç'in Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon şirketinin sermayesinde yaşanan artış da dikkati çekti. 2011 yılında 50 bin TL sermaye ile kurulan şirketin sermayesi 2022 yılı itibarıyla 1 milyon TL’ye fırladı. Şirket sermayesinde 10 yılda yaşanan artış yüzde bin 900 oldu.