GQ dergisi hazırladığı içerikle okurlarına saç tıraşı ile ilgili yapılabilecekleri anlattı

Kendi saçınızı nasıl kesersiniz?

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerden bir tanesi de berber ve kuaförlerin kapatılmasıydı. Bunun ardından pek çok insan da saç tıraşlarının nasıl olacağı konusunda arayışlara başladı. Evde ekipmanları olan insanlar başka birileri yardımıyla tıraşlarını olabiliyor.

Peki kendi kendinizin saçını nasıl kesersiniz? GQ dergisi internet sitesinden buna ilişkin bir içerik hazırladı.

Dergi içeriğinde şu ifadelere yer verdi:

1 - Aşağıdan yukarıya doğru

Öncelikle size şunu söylemek istiyoruz. Kendi saçınızı kesmek kolay olmayacak. Ancak temel adımlarla iyi bir başlangıç yapabiliriz. Kullandığınız makine ya da makası favorilerinizin olduğu bölgeden yukarıya doğru sürükleyin, sonrasında el aynası yardımıyla ense kısmınıza da aynı işlemi uygulayın. Enseniz için makas yerine makine kullanmanız daha doğru bir tercih olabilir. Tüm bunlar tamamlandığında saçınızı tarayın ve su değdirmeden temizlenmeye başlayın. Daha sonrasında saçınızın üst kısmını çok az bir şekilde ıslatın, bir elinizle saçınızı yukarıya kaldırın, diğer elinizle ise saçlarınızı ucundan kesmeye başlayın. Berberiniz yaptığı gibi olmasa da tebrikler saçınızı kesmeyi başardınız.

2 - Buzzcut sezonu açıldı

Yukarıda yazılanların zor olduğu ve saçınızın daha kötü bir hale geleceğini düşünüyorsanız, sizin için daha iyi bir önerimiz var. Buzzcut yani bildiğimiz adıyla asker tıraşı sezonu yeniden açıldı. Sadece tek bir makineyle saçınızın stilini değiştirebilirsiniz. Daha farklı bir stil istiyorsanınız, saçlarınız üst kısmını biraz daha uzun bırakabilirsiniz.

3 - Doğru ekipman

Saçınızı evinizdeki kağıt makasıyla ya da kötü bir makineyle kesmeyi düşünmeyin bile! Doğru ekipmanlar bu süreçte çok önemli. Eğer tıraş makasınız ya da makineniz yoksa, saçınızı kesmeyi bir süreliğine erteleyin ve vakit kaybetmeden internetten doğru ekipmanları almaya başlayın.