Kendini eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman olarak tanıtan bir kişinin, Kandıra Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı arayarak annesinin kaza geçirip ağır yaralandığını söylediği ortaya çıktı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu cezaevini arayarak kendini Başak Demirtaş olarak tanıtan bir kişi, kaza yaptıklarını ve büyük kızlarının ağır yaralandığı söylemişti.

Kendini Demirtaş'ın avukatı olarak tanıtan kişi, Yüksekdağ'ı arayıp 'Kaza yaptık, annen yaralı' demiş

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a kendini Selahattin Demirtaş’ın avukatı olarak tanıtan bir kişinin annesinin kaza geçirip ağır yaralandığını söylediği aktarıldı.

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Demirtaş’ın başına gelen olaya ilişkin bir haberi alıntılayarak Bir süre önce, kendini avukat Mahsuni Karaman olarak tanıtan bir kişi, Kandıra Cezaevini arayıp Figen Yüksekdağ’ın ailesiyle ilgili de benzer bir beyanda bulunmuştu. Bu aşağılık kötülüğün de organize olduğu kesin” ifadelerine yer verdi.

Karaman'ın paylaşımı şöyle:

Medyascope'tan Ferit Aslan’a konuşan avukat Mahsuni Karaman, söz konusu kişi ile ilgili Yüksekdağ’ın avukatlarının suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Karaman, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yaşadığı olayların ‘organize’ olduğunu ifade ederek “Ben hiç Figen Yüksekdağ ile görüşmedim. Yaklaşık iki ay önce benim adım kullanılarak aranıyor ve annesinin kaza geçirip ağır yaralandığı söyleniyor. Bu işin organize olduğuna inanıyorum” dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayan Ş.P. isimli bir kişi, kendini Başak Demirtaş olarak tanıtarak, kaza yaptıklarını ve büyük kızlarının ağır yaralandığı söyledi. Olayın Demirtaş’a iletilmesinden ardından büyük panik yaşanmıştı.