‘İtalyan şef Geovani Polloina’ diye kendini tanıtan ve birçok etkinliğe katılan, restoranlara danışmanlık yapan kişinin aslında tekstilci Cengiz Düşünceli olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Haber Merkezi
Kendini ‘İtalyan şef Geovani Polloina’ diye tanıtan kişi tekstilci Cengiz Düşünceli çıktı!

Gastronomi dünyasında 'İtalyan şef Geovani Polloina' olarak tanınan kişinin aslında İstanbul'da yaşayan tekstilci Cengiz Düşünceli olduğu ortaya çıktı.

Cengiz Düşünceli’nin sıra dışı hikâyesini, Gazete Oksijen yazarı Mehmet Yalçın kaleme aldı.

Düşünceli’nin kendisini, “Babam Türk, annem İtalyan. İngiltere’de büyüdüğüm için İtalyancam da biraz azdır” diye tanıttığı belirten Yalçın, şahsın yıllar boyunca gurme festivalleri dahil birçok etkinliğe çağırılıp 'baş köşede' ağırlandığını belirterek, tekstilciyi ifşa edenin ayrıldığı sevgilisi Nazlı Yorgancıoğlu olduğunu kaydetti.

DÜŞÜNCELİ’NİN HİKAYESİ

Mehmet Yalçın, Cengiz Düşünceli’nin hayat hikayesini şöyle özetledi:

“2008’in ağustos ayında Bodrum’da yapılan Shop&Miles Cup yat yarışında bir çarpışmanın eşiğinden dönülmüş, Goblin teknesindeki Cengiz Düşünceli boynuna halat dolanması sonucu ağır yaralanmıştı. Yüzde 45 yaşama şansı verilse de üç ay süren yoğun tedaviden sonra ayağa kalkmıştı. Üniversitede işletme okuyan Düşünceli firması batmış eski bir tekstilciydi, Zeytinburnu’ndaki şirketi iflas edince Etiler’de L’artisan Bakery adlı bir fırın açmıştı. Eşi ve iki çocuğunun da moral desteği ile bu darbeyi de kısa sürede atlattı.

İyileşince yaşadıklarını Hürriyet Pazar’a anlatmış, ertesi yılki Boat Show’da fuarın catering hizmetlerini üstlenip yatçılık camiasına farklı bir yönden dönmüştü. Yatçıların internet siteleri durumu alkışlıyor, ‘Zor günlerini geride bırakan Cengiz Düşünceli’yi Avrasya Boat Show’da elinde tepsilerle görmek mutluluk verici bir olaydı’ diye yazıyordu.

Düşünceli de, ‘Kafamda hep eşim ve çocuklarım için hayata geri dönme isteği vardı. Parmağımı bile oynatamadığım günlerde, yatağımda yatarken dükkanı ve pişireceğim pastalarıma nasıl tatlar katacağımı düşünüyordum. Sanırım beni bu günlere bu tutku getirdi’ diyordu.

Derken araya birkaç yıl girdi ve Cengiz Düşünceli ‘Şef Geovani Polloina’ olarak ortaya çıktı… Sakal bırakmış, saçlarını geriye tarayıp kalın gözlük takarak bir akademisyen edasına bürünmüştü. Türkçeyi sonradan öğrenmiş izlenimini vermek için biraz daha ağır konuşuyordu. Soranlara ‘Babam Türk, annem İtalyan. İngiltere’de büyüdüğüm için İtalyancam da biraz azdır’ diyordu.”

ESKİ SEVGİLİSİ ORTAYA ÇIKARDI

Yorgancıoğlu, Düşünceli'nin gerçek kimliğini açıklama sürecini şu sözlerle anlattı: “Cengiz’le 2017’de İzmir Mavibahçe’deki Fratelli di Bufala restoranının şefi iken tanıştım. İtalyancam olduğu ve Floransa’da uzun süre kaldığım için bu dilde sohbet etmeyi özlüyordum. Ben İtalyanca konuştukça o Türkçe cevap veriyor ve herkese anlattığı hayat hikâyesini anlatıyordu. Yakınlaştık, 1.5 sene kadar erkek arkadaşım oldu. Son aylarda benim tuttuğum bir evde birlikte yaşadık. Ama giderek gariplikler sezmeye başladım. Türk TV’lerini izliyor, Türk gazetelerini okuyordu. Ailesiyle ilgili ne sorulsa ‘Kendimden bahsetmeyi sevmem’ diyordu.

Bu arada yemekleri de bir İtalyan şefin kalitesinde değildi. Derken bir arkadaşım ‘Senin arkadaşın Cengiz isimli bir Türk’ diye beni uyardı ve eski videolarını gösterdi. Evde gece cüzdanını karıştırınca gerçek kimliğini buldum. Sıkıştırınca itiraf etti ama ‘Çocuklarıma para gönderip onları okutuyorum, beni deşifre etme’ dedi. Meğer eski bir batık tekstilciymiş. Kendisinden ayrıldım ve dört yıl psikolojik tedavi gördüm. Bu nisanda Bodrum’da karşılaşınca ve çok sevdiğim Doruk’u da aldattığını fark edince, her şeyi anlattım...”

KABUL ETTİ

Gazete Oksijen yazarı Mehmet Yalçın, Cengiz Düşünceli’yle görüşmesine de köşesinde yer verdi.

Düşünceli, “Gerçek kimliğin nasıl ortaya çıktı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Kıskançlıkla başlayıp rüşvete dönüşen bir olay bu. Para istediler, ‘Vermezsen kimliğini açıklarız' dediler. Ben para vermeyince de herkese mail’ler yağdırdılar… Ama bunları yaparken baba tarafından Türk, anne tarafından İtalyan olduğumu söylemediler.”

“Peki bu Geovani nereden çıktı?” sorusuna da “Kazadan sonra fırında İtalyan lezzetleri yapınca, bana etraftan Geovani diye isim taktılar. Zaten kazadan sonra hafıza kaybına uğradım. Geçmişten pek çok şey hatırlamıyorum. Travma sonrasında yeni bir hayat kurmak istedim” diye yanıt veren Düşünceli, yaptığının dolandırıcılık olup olmadığı sorusuna ise, “İsmin yanlışlığı insanların kafasını karıştırıyor ama bu açtığım restoranları, menüleri, yemekleri ve workshop’ları ortadan kaldırmaz. Dolandırıcılığa doğru gidebilmesi için aldıklarımın karşılığını vermemiş olmam lazım” karşılığını verdi.