23 yıllık evliliği boyunca sistematik olarak şiddete maruz bıraktığı ve kendisinden boşanmak istediği için evli olduğu Nurtaç Canan'ı vuran Ragıp Canan hakim karşısına çıktı. Sanık, duruşma sonunda Nurtaç Canan'a dönerek, ''Seninle görüşeceğiz" tehditleri savurdu.

Kendisinden ayrılmak isteyen kadını vuran Ragıp Canan hakim karşısına çıktı

Zeytinburnu'nda boşanmak isteyen Nurtaç Canan'ı silahla yaralayan Ragıp Canan'ın, "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla tehdit" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ragıp Canan ile müşteki Nurtaç Canan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ragıp Canan, Oğlunu arayarak "Annenin ağzını, burnunu kırdım, ambulans çağır eve gel.' dediğini, utandığı için eşini o şekilde bıraktığını, aradığı kayınpederine de "Sizin yüzünüzden vurdum." dediğini anlatan sanık Canan, öldürme kastı olsaydı eşinin kafasına ateş edebileceğini söyledi!

Sanığın kendisini silahla vurduğu anları anlatan müşteki Nurtaç Canan da 25 yıllık evlilikleri sürecinde sürekli aldatıldığını ve aşağılandığını, psikolojik şiddet gördüğünü, 4-5 kez de boşanma davası açtığını anlattı.

Müşteki Canan, aile birliklerinin olmadığını belirterek, "Şiddet gördüm, silahı sürekli üzerindeydi. 2018'de beni aldattığı için ailemin evine gittim. Boşanacaktım, silahı o zaman aldı. Ailemin evinden geldi aldı beni. Sürekli ailesine gizlice para veriyordu. Bana 'Seni öldüreceğim, sakat bırakacağım, eve dönmeseydin kafana sıkacaktım.' dedi. Olay günü Mersin'e ailemin yanına gidecektim. Annemin buradaki evine eşyalarımı almaya gittim.'' diye konuştu.

Sanığın kendisini iş yerindeki çalışanlarla bile aldattığını, müşteriyi bile taciz ettiğini belirten Nurtaç Canan, çıkacağı sırada sanığın eve geldiğini, kendisini ittiğini ve sürüklediğini, ardından silahı ateşlediğini söyledi.

Müşteki Canan, sanığın elinden tutup kendisini çevirerek ateş ettiğini belirterek, "Camın önüne düştüm. Bana baktı ve evden çıktı. Dizlerim tutmuyordu. Sürünerek çantama ulaşmaya çalıştım. Öleceğimi düşündüm. Kimse kötü düşünmesin diye kanımla yere 'Annem, babam hakkınızı helal edin, üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum.' yazdım. Ölseydim ancak bu adamdan kurtulacaktım. Sanık oğlumu aramış. Oğlum geldi. 112'yi aradı. Oğlum hızla gelmeseydi, ölecektim. Telefonumu kredi kartımı almış. Telefonumu kırmış, içinde mesajları vardı. Kredi kartımdan 1500 lira para çekmiş, şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA SONUNDA TEHDİT!

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Sanık Ragıp Canan, salondan çıkartılırken, müşteki Nurtaç Canan'a dönerek, ''Seninle görüşeceğiz." dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4 Haziran'da müşteki Nurtaç Canan'ın, Ragıp Canan'a boşanmak istediğini söylediği ve valizini hazırladığı anlatıldı.

İddianamede, bu duruma sinirlenen Ragıp Canan'ın, evden çıkmasını engellediği eşine silahıyla 5 el ateş ettiği, "Öleceksin, gebereceksin" dediği ve kadını yaralı halde bırakarak evi terk ettiği aktarıldı.

Müştekinin de yerde yaralı yatarken kanıyla "Annem, babam hakkınızı helal edin, üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum." yazdığı ifade edilen iddianamede, Nurtaç Canan'ın, oğlu tarafından hastaneye götürüldüğü belirtildi.

İddianamede, sanık Ragıp Canan'ın, "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla tehdit" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıldan 39 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

NE OLMUŞTU?

23 yıllık evliliği boyunca şiddet gördüğü erkekten ayrılmak isteyen Nurtaç, evli olduğu Ragıp Canan tarafından vurulmuştu. Nurtaç, öleceğini düşünerek kanıyla "Beni Ragıp vurdu, üzülmeyin, kurtuldum" yazarak not bırakmıştı.