İstanbul Bağcılar'da kendisinden ayrılmak isteyen kadının evine bomba atan Tolga Zararsız adlı erkeğe, 8 yıl 4 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verildi.

Kendisinden ayrılmak isteyen kadının evine bomba atan sanığa 8 yıl 4 ay hapis

İstanbul Bağcılar’da kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Dilek K.'nin evine 19 Aralık 2020’de bomba attığı için tutuklu yargılanan Tolga Zararsız’a (36), 8 yıl 4 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verildi.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Tolga Zararsız ve avukatları hazır bulundu. Müşteki Dilek K. ve babası da duruşmaya katıldı.

Duruşmada savunma yapan Zararsız, “Yaptığım şey doğru değil. Şikayetçilerden özür dilerim. Gereksiz bir hareketti. Seni seven bir insanın peşinden koşmak gerekiyormuş, sevmeyenin değil. Bazı şeyleri zorlamamak gerekiyormuş bunu anladım” ifadelerini kullandı.

Dilek K. evden çıktıktan sonra arkadaşının kendisine haber verdiğini anlatan sanık Zararsız, “Korkutmak amacıyla arka bahçe duvarının üstüne hazırladığım patlayıcıları koydum ve ateşledim. 6-7 metre kadar uzaklaşıp korunaklı bir yere girdim. Patlayıcı patladı, daha sonra kontrol ettim ve evin ışıkları yandı. Pişmanım. Öldürmeye teşebbüs etmiş olsaydım bombayı arka tarafa değil, onların yatak odalarının camlarının önüne koyardım. Amacım onları korkutup Dilek’in benimle iletişime geçmesini sağlamaktı. Ben onları öldürecek bir insan değilim” dedi.

MÜTALAA: EVDEKİLERİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETTİ

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada alınan rapora göre söz konusu bombaların canlılar üzerinde öldürücü etkisinin olduğu belirtildi.

Mütalaada, sanığın bomba attığı sırada evde bulunan Erdoğan K. ve Nursel K.’yı öldürmeye elverişli bomba atmak suretiyle öldürmeye teşebbüs suçunu işlediğine yer verilirken, “Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması” suçundan 4 yıldan 8 yıla kadar, 2 kişiye karşı “Bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ise 2’şer kez 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Tolga Zararsız'ı "Nitelikli mala zarar verme" ve "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçlarından toplam 8 yıl 4 ay hapis ve 20 bin lira adli para cezasına çarptırdı.