Kendisinden boşanmak isteyen Nurtaç Canan'ı silahla vurarak yaralayan Ragıp Canan, 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kendisinden boşanmak isteyen kadını vuran Ragıp Canan'a 8 yıl 10 ay hapis

İstanbul Zeytinburnu'nda boşanmak istediği Ragıp Canan tarafından silahla vurulan ve kendi kanıyla yere "Annem, babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum" şeklinde yazı yazan Nurtaç Canan'ın yaralanmasına ilişkin davada mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Ragıp Canan, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Silahla tehdit" suçlarından beraat ederken, “Eşe karşı kasten silahla yaralama" suçundan 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"ZALİME DE TEKRAR ÖZGÜRLÜK SUNDULAR"

Duruşmadan sonra gözyaşları içinde açıklama yapan Nurtaç Canan, "18 aydır yatıyor. O dışarı çıktıktan sonra beni kim koruyacak. Onun ağır bir ceza alması için benim ölmem gerekiyordu. Ben bunu bir kere daha anladım. Mazlumu yine mağdur ettiler. Zalime de tekrar özgürlük sundular. Beni özgürlüğümden kısıtlayacaklar. Bana yaptığının bedeli 2 sene yatacak ve çıkacak. 3 4 ay sonra çıkacak. Sonra ben ne yapacağım. 3 ay sonra beni kim koruyacak. Ben zaten Allah'ım beni öldür. Bu adamdan kurtar diyordum. Ben kurtulmuştum şimdi beni tekrar öldürüyorlar. Bu adam cani" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ragıp Canan, kendisinden ayrılmak isteyen Nurtaç Canan'ı silahla yaralayarak evden kaçmıştı. Kanlar içinde kalan Nurtaç Canan, zemine kendi kanıyla, “Annem, babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum” yazmıştı. O sırada eve gelen oğlu Furkan’ın yardımıyla hastaneye götürülen Nurtaç Canan, doktorların gayretleriyle hayata tutundu.

Polis, Ragıp Canan’ı 19 Haziran 2020 günü, Esenyurt’ta gizlendiği evde yakaladı. Savcılık, ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

(DHA)