Mersin’de 15 yıllık evlilikleri boyunca kendisine sistematik olarak şiddet uygulayan A.T.’yi öldüren A.T., isimli kadın, maktülün kendisine 15 yaşında cinsel saldırıda bulunduğunu, bu nedenle yaşı büyütülerek evlendirildiğini anlattı. T., “Ben onu öldürmesem, o beni öldürecekti" dedi.

Kendisine sistematik şiddet uygulayan erkeği öldürdü: Kendimi korumak için yaptım

Mersin’in Anamur ilçesinde evli olduğu A.T.’yi başına tarım aletiyle vurarak öldüren A.T., isimli kadın ifadesinde 15 yaşında maktülün cinsel saldırısına maruz kaldığını söyledi. T., "Hamile kalınca evlendik. 15 yıl boyunca hep şiddet gördüm, şiddet nedeniyle 4 kez düşük yaptım. Benim 2 çocuğumu da balkondan aşağı attı” diye konuştu.

DHA’da yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl Anamur ilçesinde A.T., çalıştıkları muz serasında Evli olduğu erkeği başına tarım aletiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından bir televizyon programına çıkan T., eşini öldürdüğünü itiraf etti. T., Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde olay yeri incelemesinin ardından Anamur Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yaklaşık 2 saat boyunca ifade veren T., "Eşimden sürekli şiddet görüyordum. O anda da tartıştık. Bana saldırdı. Ben onu öldürmesem, o beni öldürecekti" dedi.

T., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘BANA YAPILAN ŞEYİN BAŞKASINA YAPILMASINI İSTEMİYORDUM’

T., hakkında ‘Eşi kasten öldürme suçundan’ iddianame hazırlandı. Davanın ilk duruşması Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu T., ve taraf avukatlar hazır bulundu. Duruşmada söz alan T., 15 yaşında tecavüzüne maruz kaldığı A.T.’den 15 yıllık evlilikleri sırasında sürekli şiddet gördüğünü kaydetti.

Yaşadığı şiddeti kimseye anlatamadığını kaydeden T., "Bu yüzden okula gidemedim. Hamile kalınca evlenmek zorunda kaldım. 18 yaşından küçük olduğum için yasal temsilci izni ile evlendim. Yaşımı mahkeme kararı ile 16 olarak büyüttü. Evlilik içerisinde 4 kez düşük yaptım. Düşük yapmamın sebebi eşimin şiddetidir. Benim 2 çocuğumu da balkondan aşağı attı. Bu 15 yıllık süre zarfında sürekli bana ve çocuklarıma fiziksel şiddet uyguladı. Beni sürekli tehdit ediyordu. Kumar alışkanlığı vardı, bundan dolayı gelip şiddet uyguluyordu. Çok korkuyorum. Şikayet edeceğim zaman 'seni de çocukları da öldürürüm' diye tehdit ediyordu. Bundan dolayı şikayetçi olmaya gidemedim. Bana sürekli para bulmamı söylüyordu. Kendisi az çalışıp çalıştığını da kumarda tüketiyordu. Kazandığım parayı da benden zorla alıyordu. Benden 14- 15 yaşında kız bulmamı istiyordu. 4-5 yıldır sürekli bunu söylüyordu. Ben kabul etmeyince şiddet uyguluyordu. Bana yapılan şeyin başkasına yapılmasını istemiyordum" dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Olayın günü muz serasında çalışırken maktül A.T.’nin kendisine şiddet uyguladığını söyleyen T., "Yine aynı şeyleri söyledi, tartışmaya başladık. Bana şiddet uygulamaya başladı. Saçımdan tutup yere fırlattı, yumrukla ağzıma vurdu. Dişim kırıldı. Depodan bıçağı aldı. Üzerime gelirken sendeleyip önüme düştü. Beni öldüreceğini söylüyordu. Korkuyordum. O sırada daldızı gördüm, kendimi korumak için kafasına vurdum. Öldürme amacım yoktu. Evlendiğimiz günden beri şiddet uyguluyordu. 15 yıl evli kaldık, her şeyine katlandım. Pişmanım, beraatımı talep ediyorum” dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme, A.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.