Kendisini 'evliya' olarak tanıtıp 'yüz görümü parası' aldı

Kocaeli’de yurttaşların dini duygularını kullanarak sadaka adı altında ev, arsa ve paralarını alan ‘Rafet Efendi’ kod adlı çete lideri ve 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli’de kendisini 'evliya', 'mümin' olarak tanıtıp Allah ile direkt görüştüğünü iddia ederek vatandaşlardan sadaka adı altında para, arsa, araba, ziynet eşyası alan ve 'Rafet Efendi' kod adı ile tanınan Ş.Ö. ile çete üyelerinin yakalanması için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dolandıran şahısların, çok miktarda ev, arsa, araç ve para topladıkları tespit edilen Ş.Ö. ve çete üyelerinin yakalanması için 8 Eylül Salı günü operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda çete lideri Ş.Ö. başta olmak üzere toplam 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok miktarda para ve döküman ele geçirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şahısların sorgularının devam ettiği öğrenildi.

KENDİSİYLE GÖRÜŞMEK İSTEYENLERDEN 'YÜZ GÖRÜMÜ PARASI' ALMIŞ

Şahısların emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenilirken, Ş.Ö. isimli şahısın kendisi ile görüşmek isteyen kişilerden ‘yüz görümü’ adı altında 500 TL para aldığı ve vatandaşlara ev, araba, yazlık ve ziynet eşyaları gibi mallarını da karşılığında cennet vaat ettiği iddia edildi. Ayrıca Ş.Ö.’nün cennet vaat ettiği kişilere namaz kılmalarına gerek olmadığını söylediği öğrenildi.

İHA