AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı devam eden protestolara katılıp gözaltına alınan bir öğrenci ailesi daha kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından arandı.

Kendisini polis olarak tanıtan kişi, Boğaziçi eylemlerine katılan öğrencilerin ailelerini aramaya devam ediyor!

HABER MERKEZİ

Haftalardır süren Boğaziçi direnişine destek eylemlerine katılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi Ahmet S.’nin ailesi bugün, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından telefonla arandı. Kendisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden “Memur Can” olarak tanıtan kişinin “Gençlerimizi kaybetmemek için böyle bir çalışma başlattık. Gençlerimizin böyle şeylere katılması bizi üzüyor” dediği öne sürüldü.

‘ÇOĞU KİŞİYİ BU İSİMLE ARIYOR’

Ahmet S., ailesi ve memur Can arasında geçen konuşmayı BirGün’e şöyle anlattı:

“Kendisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden memur Can olarak tanıtmış. Aileme, benim Boğaziçi eylemlerine katıldığımı söyleyip nerede yaşadığımı ve çalıştığımı sormuş. Daha sonra aileme şunları söylemiş: ‘Biz gençlerimizi kaybetmemek için çalışma başlattık. Gençlerimizin böyle şeylere katılması bizi üzüyor. Twitter paylaşımları çok siyasi.’ Ama ben Twitter’dan hiç siyasi paylaşım yapmadım. Kapattıktan sonra tekrar aramış ve şunları söylemiş: ‘Gözaltına alındı. Sen bir konuş istersen, memursun sorun olur. Sizin için söylüyorum.’ Avukatımı aradım o da bana çoğu kişiyi bu isimle aradığını belirtti.”