Şişli’deki Kenter Tiyatrosu’nun Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyetini sürdüreceğinin duyurulması sanat dünyasını sevindirdi. Şevket Çoruh, “Doğru karar, güzel haber” yorumunu yaparken Genco Erkal ise İmamoğlu’na “Sözünün eriymişsin” dedi.

Kenter Tiyatrosu sevinci: Doğru karar, güzel haber

Kültür Sanat Servisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, usta tiyatrocu Yıldız Kenter’in cenaze töreninde verdiği sözü yerine getirdi. Yıldız Kenter Tiyatrosu, İBB Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü bünyesine katıldı.

İBB Meclisi ekim ayı 3. oturumunda ’Kenter Tiyatrosu’yla ilgili komisyon raporları oylamaya sunuldu. Şişli’deki Yıldız Kenter Tiyatrosu’nun Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyetini sürdürmesi için İBB tarafından satın alınmasını içeren rapor oybirliği ile kabul edildi.

Bu gelişme sanat dünyasını da sevindirdi. Sanatçıların konuya ilişkin sosyal medya paylaşımları şöyle:

► Genco Erkal: İşte dört gözle beklediğimiz haber. Bravo Başkan, sözünün eriymişsin.

►Şevket Çoruh: Doğru karar, güzel haber.

► Mert Fırat: Belediyenin kültür politikasının en değerli adımlarından biri atıldı. Sanata alan açan, kültür varlıklarını koruyan ve seyirciyle sanatçısı arasındaki bağın daha da kuvvetlenmesine vesile olan bu hamle dilerim başka belediyelere ve kurumlara da ilham olur.

►Tilbe Saran: Yıldız hocam, Şükran abi, Müşfik usta ve Kenter Tiyatrosuna ömrünü vermiş onca kıymetli rahmete kavuşmuş ustalar huzurla uyuyacak.

AKP MHP ‘TEKNİK SIKINTI VAR’ DİYEREK TEKLİFİ GERİ ÇEKMİŞTİ

İBB Meclisi Temmuz ayı oturumlarında komisyon raporu gündeme gelmiş ve tiyatro binasının satın alınması komisyonların hazırladığı ortak raporda da “uygun” bulunmuştu. Ancak AKP-MHP grubu raporu son anda “teknik sıkıntılar” bulunduğu gerekçesiyle raporu geri çekerek görüşmeyi önlemişti.