Bayraklı Belediyesi, 60 hektar alanda revizyon imar planları tamamlanan Fuat Edip Baksı - Cengizhan Alpaslan mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. İlk kazma yılsonunda vurulacak.

Kentsel dönüşümde ilk kazma vurulacak
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Bayraklı Belediyesi, Fuat Edip Baksı - Cengizhan ve Alpaslan mahallelerinin bir bölümünü kapsayan 60 hektarlık alandaki revizyon imar planlarını tamamladı. Fuat Edip Baksı Mahallesi’ndeki 20 numaralı uygulama sahasını gezen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sağlıklı konut stoku, sosyal donatı alanları, modern parkları ve yollarıyla bölgenin çehresini değiştireceklerini söyleyen Sandal, “Kentsel dönüşüm öncesi önemli bir adımı geride bıraktık. Proje ve inşaat aşamalarının sağlıklı ilerlemesi için bölgeyi 26 farklı uygulama sahasına bölmüştük. İlk adımı Fuat Edip Baksı’daki 20 No’lu düzenleme sahasında atmayı planlıyoruz. O nedenle buradaki vatandaşlarımızla buluştuk, sorularını yanıtladık. Ocak ayı sonunda bilgilendirme toplantısı da yapacağız. Proje ve inşaat sürecini konuşacağız. Arsa paylarını değerlendireceğiz. Daha sonra da kooperatifimizi kurup, Büyükşehir ve Bayraklı belediyelerinin garantörlüğünde dönüşüme başlayacağız” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının her aşamasında hak sahiplerinin söz ve yetki sahibi olacağını söyleyen Sandal “Ortalama 4,1’e denk gelen emsal hakkını iyi değerlendirmeliyiz. Bu şans bir daha gelmeyebilir. O yüzden doğru adımlar atarak süreci şekillendireceğiz. Karar ve yetki tamamen hak sahiplerinde olacak. Bu yüzden kooperatifleşme modelini önemsiyoruz çünkü vatandaşa sağladığı avantajlar fazla. Belediyeler bu sürecin garantörü olacak. Her şey yolunda giderse yılsonuna doğru ilk kazmayı vuracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.