Kenya’nın Nairobi ve Kisumu şehirlerinde iktidar karşıtı gösteriler ikinci haftada da devam etti. Muhalefette bulunan Azimio lideri Raila Odinga, pazartesi ve perşembe günlerini resmi tatil ilan ettiklerini belirterek herkesi sokağa davet etti.

Kenya'da iktidar karşıtı eylemler devam ediyor
Fotoğraf: AA

Kenya'da muhalif Azimio koalisyonunun hükümet karşıtı gösterileri, ikinci haftasında da devam etti. Odinga'nın başını çektiği Azimio koalisyonu, seçim sonuçlarına itirazlarını ve hayat pahalılığını gerekçe göstererek geçen hafta sokağa çıktı. Eylemler bu hafta da devam etti.

Muhalifler, gösterilere her pazartesi ve perşembe devam edeceklerini duyurdu. Başkent Nairobi'nin çeşitli bölgelerinde toplanan muhalifler, şehir merkezine girmeye çalışırken polis müdahalesiyle karşılaştı. Bazı caddelerde iş yerleri kapanırken, bir televizyon kanalı aracı kalabalık bir grubun saldırısına uğradı.

Eylemler Başkent Nairobi dışında Kisumu şehrinde de devam etti. Azimio lideri Raila Odinga, pazartesi ve perşembe günlerini resmi tatil ilan ettiklerini belirterek herkesi sokağa davet etti. Polis ise gösterilerin yasa dışı olduğu uyarısını yineleyerek katılanlar hakkında işlem başlatılacağı uyarısında bulundu. Devlet Başkanı William Ruto muhalefete protestoları durdurma çağrısı yapmıştı.

Eylemlerde polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

(AA)