Kenya’da 15 milyondan fazla öğrenci 9 ay sonra yüz yüze eğitime döndü. Öğrencilerin okullara ilgisinin yoğun olduğu kaydedildi

Kenya'da okullar 9 ay sonra yeniden açıldı

Afrika ülkesi Kenya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin esnetilmesiyle 9 ay sonra okullarda eğitim yeniden başladı.

Bugün başlayan ikinci eğitim-öğretim dönemi, martın sonuna kadar devam edecek.

AA'da yer alan habere göre, başkent Nairobi'deki bir okulun müdürü Raşid Abdulrahman, öğrencilerin Covid-19'dan korunması için gereken önlemleri aldıklarını söyledi. Abdulrahman, "Sağlık Bakanlığının tüm tedbirlerini yerine getirdik. Okulun gerekli yerlerinde su ve sabun bulunuyor, kapıda da öğrencilerin ateşleri kontrol ediliyor" dedi.

Eğitim Kabine Sekreteri George Magoha, Kibera'daki Olimpiyat İlkokulunu ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, aylardır kapalı olan okullara öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu ve okullara daha fazla sıra sipariş ettiklerini belirtti.

BAZI ETKİNLİKLER YASAKLANDI

Magoha, 15 milyondan fazla öğrencinin okula döneceğini aktararak "Hükümet, okullarda eğitimin eksiksiz şekilde başlaması için her şeyi planladı" ifadesini kullandı.

Salgın tedbirlerinin esnetilmesiyle 9 ay sonra okullarda eğitim yeniden başlarken, spor, müzik ve drama gibi ders dışındaki tüm etkinlikler ile okullar arası tüm ziyaretler 3 ay süreyle yasaklandı.

kenya-da-okullar-9-ay-sonra-yeniden-acildi-824809-1.

Kenya'da 96 bin 802 kişide Covid-19 tespit edilirken, 1685 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.