Kenya’da moda tasarımcısı ve LGBTİ+ aktivisti Edwin Chiloba, Eldoret kasabası yakınlarında yol kenarında metal bir kutu içinde ölü olarak bulundu. Kenya Gay ve Lezbiyen Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, Chiloba’nın ölümünü ‘nefret cinayeti’ olarak nitelendirdi.

Kenyalı LGBTİ+ aktivisti Edwin Chiloba öldürüldü

Kenya’da dünyaca ünlü LGBTİ+ aktivisti Edwin Chiloba'nın cansız bedeni, Eldoret kasabası yakınlarında yol kenarında metal bir kutu içerisinde bulundu.

Kenya Gay ve Lezbiyen Koalisyonu (Galck+), geçtiğimiz çarşamba günü öldürüldüğü tespit edilen Edwin Chiloba’nın ölümüne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cinayetin 'nefret' nedeniyle işlendiğine dikkat çekti.

Galck+ tarafından yapılan açıklamada “Bir topluluk olarak şu anda nasıl hissettiğimizi kelimelerle anlatamayız. Edwin Chiloba, lgbtq+ yaşamları söz konusu olduğunda toplumun kalplerini ve zihinlerini değiştirmek için amansızca savaşan bir savaşçıydı. Nefret yüzünden bir ruh daha kayboldu. Özleneceksin” ifadelerine yer verildi.

BBC’ye konuşan bir aktivist ve Chiloba'nın arkadaşı, “Gittiği her yere sevgi yaydı, queer bir erkek olarak varlığı konusunda cesurdu ve diğerlerini de aynısını yapmaya teşvik etti” dedi.

Kenya polis sözcüsü Resila Onyango tarafından yapılan açıklamada, “Neden bu şekilde öldürüldüğünü şimdilik bilmiyoruz. Konuyla uzmanlar ilgileniyor” denildi.