Irak'ın Kerbela bölgesinde bulunan bir türbe, içinde çok sayıda ziyaretçi varken toprak kayması sebebiyle çöktü. Enkaz altında kalan 4 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. Yıkıntının altında çok sayıda kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Kerbela'da türbe çöktü: 4 ölü, 6 yaralı
Fotoğraf: AA

Irak’ın Kerbela bölgesinde bulunan ve Şii Müslümanlar için kutsal olan Qattarat İmam Ali Türbesi'nin çatısı içinde çok sayıda ziyaretçi varken rutubet nedeniyle kayan toprağın etkisiyle çöktü.

Şu ana kadar enkaz altında kalan dört kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Altı kişi de enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; ziyaretçilerin bulunduğu alanda çökme meydana geldiği için yıkıntının altında çok sayıda kişi olduğu tahmin ediliyor. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Sivil savunma ekiplerinin sözcüsü Abdelrahman Cevdet, “Yapılacak herhangi bir hata yeni çökmelere de neden olabilir” diyerek küçük delikler üzerinden devam eden kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlemesinin sebebini açıkladı.

Enkaz altında kalan yaralılara su ve yiyecek verilebiliyor. Şu ana kadar kurtarılanlar arasında üç de çocuk var.

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih de Twitter üzerinden kurtarma ekiplerine ve gönüllülere teşekkür ederek enkaz altındaki her bir kişiyi kurtarana kadar çalışmaların devam etmesi çağrısı yaptı.

Türbenin hemen yakınlarında, Şiilerin “Ali ibn Abi Talib ve ordusunun mola vererek su içtiğine” inandığı bir su kaynağı var.

Toprak kaymasına buradan kaynaklanan fazla rutubetin yol açtığı düşünülüyor.