Edirne’nin Keşan ilçesinde hafta sonu yasakları öncesinde kurulan halk pazarında HES kodu denetimi yapıldı. Polis ve zabıta ekipleri çok sayıda noktada kontroller gerçekleştirdi.

Keşan’da HES kodu olmayan kişiler pazara giremedi

Edirne Keşan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cumartesi günleri kurulan halk pazarı, bugün kuruldu. Sabah saatlerinde yurttaşlara açılan kapı girişlerinde Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev aldı.

İHA’da yer alan habere göre, ekipler, pazar girişinde oluşturulan noktada içeri girmek üzere gelenlere HES kodu sorarken; kodları kontrol edilen yurttaşlar içeri alındı. Yanında kodu olmayanlar ise geri dönmek zorunda kaldı.

Zabıta ekiplerinin yanında Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de görev aldı. Denetimlerde maskelerini indirenler uyarılırken, esnafa da koronavirüs tedbirlerine riayet etmeleri konusunda sık sık hatırlatmada bulunuldu.

Pazar yerinde olduğu gibi, hafta başında bakanlar kurulunda alınan kararlar doğrultusunda yeniden açılan kahve ve kıraathanelerde de denetimler vardı.

Zabıta ekipleri tarafından ziyaret edilen iş yerlerinde sosyal mesafe, maske ve cam bardak kullanımı kontrol edildi.