Trabzonspor, Fenerbahçe'ye karşı futbol olarak büyük üstünlük kurduğu maçı 2-1 kazandı. Bordo-mavililer bu sonuçla 8 yıl sonra Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başardı

Kesintisiz Fırtına!

Trabzon'da kritik dönemeç... Kötü bir sezon geçiren futbolumuzun iki devi kozlarını paylaşıyor, kulaklarda Necip Celal Andel'in unutulmaz tangosu "Mazi kalbimde yaradır" çınlıyor. Puan tablosunda geride kalmış iki büyük de bugün kazanarak çıkışa geçmeyi hedefliyor.


Bir süredir esmeyi unutan ev sahibi cephesinde eksikler dikkat çekerken, kalede Uğurcan, savunmanın göbeğinde Hüseyin başlıyor. Bu iki gencin performansı tabela için oldukça kritik gözüküyor. Olağan şüpheliler Rodallega ve Sosa önderliğinde Abdülkadir ile Yusuf'un yapacakları özellikle merak ediliyor.

Cocu'nun yerine geldikten sonra dizginleri eline alan Koeman, yine çift forveti çimlere sürmüş durumda. Frey'in özverisi, Slimani'nin tecrübesi derken, Hollandalı hocanın son maçlardaki çilingiri Valbuena, sarı-lacivertlilerin yine en büyük kozu olacak. Fransız yıldızla Ayew'in defansa katkısı düşünülünce, Mehmet Topal-Elif ikilisine büyük yük binmesi bekleniyor.

Maça seyircisinin önünde daha istekli başlayan Trabzonspor, 7. dakikada Yusuf'un direkten seken şutuyla gole yaklaşıyordu. Yusuf'un frikiğini Slimani ceza alanında eliyle kesiyor, beyaz noktadan Rodallega'ya hayır diyen Harun, 25'te penaltı canavarı kesildiği Bursaspor günlerine nazire yapıyordu.

Devre boyunca Kanarya az ve öz gelmişse de son tercihler genelde hatalıydı. Gol sesi çıkmayan yarının yıldızları şüphesiz Yusuf'la Harun'du. Birisi mesafe tanımaksızın şutlar çekmiş, öteki penaltı dahil kalesinde devleşmişti. İkinci 45 dakika çok şeye gebeydi, Koeman'ın oyuna müdahalesi şarttı...

50'de Trabzonspor öndeydi. Sağ bek Pereira kesmiş, sol bek Novak kafayı yapıştırmıştı. 54'te Fenerbahçe organize gelmiş, Novak yine kafasıyla kaleye giden topu çıkarmıştı. 61'de Abdülkadir'in müthiş plasesini Harun parmaklarının ucuyla çeliyor, top direkten dönüyordu. Rakip kaleye esen bordo-mavi fırtına bir türlü ikiyi bulamıyordu. Deplasman ekibinin orta sahası tam manasıyla çökmüştü.

75'te Slimani kaptırıyor, Sosa çaprazdan muhteşem bir gole imza atıyordu. 82'de hızlı gelen Kanarya, Elif'in sürüklediği akında Frey'le farkı bire indiriyordu. 85'te bu sefer Frey'in Uğurcan'dan seken şutu direkte patlamıştı. Uzatmalarda tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen deplasman ekibi ağları bulamayınca üç puan ev sahibinin olmuştu.

Trabzonspor fark atacağı karşılaşmanın son anlarında dokuz doğurarak kazanmasını bildi. Hem de 18 maç, 8 yıl sonra! İlahlar 15 dakika fazla mesai yapmasa, tarihi bir sonuç yaşanabilirdi ya neyse... Fenerbahçe cephesine gelince... 4-4-2 görünümlü 4-2-4'ün iflasını gördük. Aksi takdirde Koeman için de çalacak gibi gözüküyor.